I tillegg til tabeller og spiller-lister, vil Slagskuddet etter hver uke forsøke å presentere managernes tanker om det som skjer i ligaen.

Og vi starter på bunn av tabellen. Det vil si, med manager Sørensen;

Kenneth

– Jeg møtte Møkasekken i første uke, og det ble en treg start på sesongen, forklarer manager Sørensen. Han Rubber Puckies ble til tider overkjørt av Bolsa de Cacas, og begynte nok mot slutten av uken å tenke på det som kommer senere.
– Ja, her var det mange som underpresterte, raser Sørensen og peker mot garderobedøren.

– Nå venter Kitty, hva tenker du om det, Sørensen?
– Ingenting annet enn seier, gliser han selvsikkert.
– Og jeg vil legge til at Jernbaneverket har vedlikeholdsarbeid i hele neste uke så det toget blir forsinket!

Fra Sørensen hopper vi elegant videre til manageren som beseiret ham, og som inntok 2.plassen på tabellen etter seieren; Møkasekken himself!

Bakke

– Getzlaf har vært den store bekymringen så langt. Før søndagen hadde Ducks scora ett (1) mål på 4 kamper, og da blir produksjonen ennå tynnere enn håret til Getzlaf`en. Matchupen mot Puckies ble likevel overraskende grei skuring, for jeg hadde forventa mer nerve her, sier Bakke.

Om det ikke ble tøft mot Puckies, kan det fort bli det mot MysteryMorgan og hans Chosen Ones.
– Ser litt mørkt på denne uka ja. Jeg har færre kamper enn motstander å plukke poeng på. Skal det være håp her, må Pens og Letang, samt Getzlaf og Ducks begynne å produsere mer fremover. Med litt flyt så kan det fort bli tight, men da må hele laget bidra, sier manageren – som fremstår som overraskende lite møkasekk for tiden. (fy skam?)
– Må ellers si at jeg synes det er hyggelig å se at gamblingen min har båret frukter så langt! Drouin, Stastny, Pavelec og Strome har alle produsert bra. Like flott er det at Kane og Tarasenko bøtter inn poeng på bestilling.

På 13.plass på tabellen etter første uke, finner vi manager Olavesen – Som ikke har noe å komme med denne gang.

Pilsen tapte uansett for manager Foss og hans røde vinger;

OC

– Jeg var bekymret innledningsvis, da jeg lå et stykke bak Pilsen, men de to gutta jeg sikret meg som de to siste picksa mine (Max Domi, Drew Stafford) har virkelig bidratt. Når også Abdelkader spiller som han gjør, og Price som som den topp-målvakten han er, vel, da blir det seier. Skal kjeftes litt på enkelte LA-gutter, som bør få fingern ut og produsere. Ellers fornøyd med seier alt i alt, sier Red Wings-sjefen.

Han er, i likhet med Bakke, forberedt på at uke nummer to blir tøffere.
– Jeg tror fort at Begby Flames kan bli tøffere enn Pilsen var. Men, begynner Doughty og Kopitar å produsere, da kan alt skje, sier manageren.

The Effmeister in Africa la seg på en 12.plass på tabellen etter tap for Morgan. Han har dessverre heller ikke noe å komme med enn så lenge, og det har heller ikke hans seiersherre.

Cømmish Bakkevik på 11.plass derimot, han lar seg intervjue;

swinger

– Det ble tap for Kjetil, hva tenker du?
– Grei start, men ikke noe mer enn det, sier cømmish kort.

– Og nå venter Undrum med sine brune bjørner?
– Jeg satser på å slå kongen av wannabe-Åsen ned i støvlene. Ufordragelig har han blitt, sier cømmish – igjen kort.
– Men det var moro at Kenneth kom seg over 200… etterhvert!, gapskratter han til slutt – og vi beveger oss over til mannen som vant over King Kongs i første uke;

Kjetil

– Jeg er fornøyd med seier over Swingers, sier manager Olseng, og finner frem en bunke med papirer.
– Jeg har faktisk ført opp plusser og minuser ved uken. Vi starter med det positive; Det ble seier tross at Simon hadde mange flere kamper enn meg – Wheeler åpnet med poeng i alle kamper så langt – Jagr og Markov leverer langt over forventning – og jeg har goalies som står jevnt!
– Så over på det negative – Crybaby Crosby uten poeng ennå. 7,2 poeng så langt. Ikke veldig imponerende – Muzzin med knapt nok plusspoeng, sier Olsens, til Slagskuddets store fornøyelse.

I uken som kommer er det David Eff som skal beseires. Hva tror Olseng om mulighetene?
– Etter mine beregninger har Eff 4-5 kamper mer enn meg, og vil få en 10-15 poeng mer enn meg denne uka. Så jeg må finne på noe. Regner med at Giroux og Varlamov hos Eff leverer bedre denne uka enn forrige. Hos meg forventer jeg at Crosby kommer på banen, og at Wheeler og Panarin fortsetter med å levere, avslutter Olseng.

Ser man videre på tabellen, er det da DunDuns som befinner seg på 10.plass. Manager DunDun har dog ingen kommentar til tapet for FetterAnton. Men det har selvsagt Anton;
JP

– Ganske fornøyd med første uken, men burde hatt noen flere poeng om jeg hadde stokket laget riktig.
– Det ligger an til noen justering, men ingen dramatiske endringer i første omgang. Nå møter jeg jo en harding fra Røllsøy. Det kan jo i prinsippet være hvilken som helst Røllsing, men denne karen vokste opp et palestinsk steinkast fra Rolvsøy Godstogstasjon, og så nært jernbanen at smøret kjernet seg selv da godstogene dundret forbi i evig skytteltrafikk mellom Godstogstasjonen og det store svenske utland. Dette har selvsagt gitt min kommende motstander varige mén, men mén som er me’n og hans menn i Slashing-ligaen, hvor alt som kan minne om godstog selvsagt er nyttig. Det blir en tøff uke, men jeg skal gni ekstra på harelabben og dra hjem seieren med et par poengs margin, sier Clippers-sjefen.

Slagskuddet beveger seg videre på tabellen, og finner Petter på en 9.plass. Begby-sjefen har dog ikke hatt interesse av å prate med media etter tapet, og lar praten gå til sin seiersherre; Undrum.

Trond

– Jeg hadde fryktelig flyt og kan takke McDavid for at Yakupov spiller powerplay med han i år. Det var avgjørende. Han hadde meg i god skvis frem til i natt, sier en ærlig Undrum. Kort tid i forveien forbannet han seg faktisk over at spillere som Seguin ikke produserte en schit – bare for å våkne til målshow.
– Det er digg å være i gang igjen med ligaen. Nå møter jeg diktatoren selv, Simon. Basert på poengene denne uken blir det en jevn uke. Skulle ikke forundre meg om han lar forrige ukes nederlag tas igjen på meg, avslutter Bamse-sjefen – og sender oss til mannen med laget på 8.plass, nemlig Kitty;

Kitty

Rangers plukket godt med poeng, men kom likevel til kort mot Torps godstog.
– Ja, jeg får bra med poeng, men jeg tapte uansett. Men bra grunnlag for sesongen, sier Kittilsen.
– Nå venter Rubber Puckies, og når man ser poenga etter forrige runde, så ser det ut som jeg kommer til å bli en enkelt uke, avslutter han lattermildt.

Heller ikke Torp har sluppet pressen til etter første uke (som altså har gått over to uker).