Sesongens første trade ble et faktum da backene Niklas Kronwall og Tyler Myers byttet klubb fredag. Begge involverte managere virker fornøyde.

– Som tidligere uttalt, så synes jeg at backrekka mi har vært lagets svakeste ledd, og da OC tilbød meg Kronwall i en trade så ble jeg meget interessert i å få igjennom den, sier Rubber Puckies-manager Sørensen til Slagskuddet.

I bytte for Niklas Kronwall måtte han ut med Tyler Myers – men også draftpicks i neste sesongs draft var med. Red Wings sikret seg 3.picket til Puckies, i bytte mot sitt 5.pick.
– Picket var utslagsgivende, og egentlig det jeg var mest interessert i, erkjenner manager Foss.
– Det sagt, Myers kan absolutt være en habil back, men han lever på lånt tid i Wings-troppen min. Her bør det produseres rimelig kjapt om han ikke skal vises ut igjen, fortsetter han.

Wildcard
– Myers er et wildcard jeg plukket seint i draften, så jeg visste ikke hva jeg fikk. Dessverre har det gått tregt for både Myers og Jets. Men jeg håper og tror at han kan bli en hit hos OC, sier Sørensen, som ikke stresser for mye med draftpickene.
– Jeg ville absolutt ikke gi fra meg et godt pick, men når jeg ser hva jeg fikk for picket så er jeg fornøyd. Så får man håpe at ikke han (Kronwall) blir preget av skader også denne sesongen. blir Slagskuddet fortalt.

Poeng
– Kronwall er en habil back, som i likhet med resten av Detroit har vært variabel i starten av sesongen. Nå kan det godt tenkes at svensken våkner når Datsyuk kommer tilbake, og at det blir flere poeng ala assist og mål, men jeg valgte ta sjansen og sjekke interessen for ham. Sørensen ønsket å forsterke bak, og derfor turte jeg satse litt høyt på picks akkurat der, sier Wings-manageren.
– Men jeg er fornøyd. Synes ikke jeg trengte å ofre alt for mye for en stabil god back, svarer Puckies.

Hvor snart spillerne kan begynne å bidra skikkelig, og eventuelt være med å avgjøre ukens matcher, er de to managerne mer usikre på.
– Det er ett spørsmål jeg ikke kan svare på. Vet ikke hvor mange kamper eller hvem Detroit møter resten av uka. Men det kan nevnes at jeg er meget fornøyd med kåntåret at de var trege med å godkjenne overgangen slik at jeg fikk noen bonuspoeng på Myers, sier en strålende fornøyd Sørensen.
– Jeg skulle gjerne hatt de poengene, da jeg – som forventet – sliter mot Cømmish. Men jeg satser på at ikke bare Myers, men også resten av gutta mine tenner skikkelig i helga, avslutter Foss.