– Quebec-manager Sørensen har tradet seg bort og vil gå på dunken. Det mener manager Ole-Martin Bakke, under én måned til draft i Slashingligaen.

Mock-drafts og oppsett av spillerlister. Analyser av forrige sesong, og nilesing i såkalte eksperters NHL-spådommer. Managerne i det som er landets tøffeste Fantasyliga, Slashingligaen, er klare for ny sesong – og forbereder seg på ulike måter. Enkelte forbereder seg kanskje ikke i det hele tatt, men setter all sin lit til auto-picks.
– Jeg prøver å unngå feilene fra fjoråret og ikke glemme hits og PIMs fullstendig igjen, sier en ærlig manager Bakke, også kjent som Møkkasekken, til Slagskuddet.
Han sitter i lilla dress, med klubblogoen til sine Cute Kittens flott brodert over høyre brystlomme. Smilet sitter løst.

AUTOPICK-FORGET?
Manager Bakke er klar på at han ikke er noen rookie lenger, og at han er forberedt på å gjøre seg mer markert kommende sesong. Likevel har han tro på enkelte av konkurrentene også.
– Jeg tror David Eff gjør en god draft. Ellers har jeg også troa på gutta i statistisk sentralbyrå, sier Bakke.

Nevnte Eff kunne titulere seg mester etter den første sesongen med Slashingliga. I fjor var det dog Fetter Anton, 2 Speed, som var best. Dét har ikke Effern noen tro på denne sesongen.
– Jeg har minst tro på Jon Petter Grandal, rett og slett for at han i år glemmer å bruke autopick, ergo en total katastofe, sier Eff. Og ler. Høyt og lenge.
– Kenneth Sørensen har tradet seg vekk foran denne draften og dermed går det på dunken, sier Bakke.

– Hvem har så du troen på foran draften da, Eff?
– Simon Winger vil gjøre det best. Det er kunnskap og lidenskap, pluss et vilt regneark, sier han og sutter på en sigar han hevder stammer fra Cuba.

OVI
Selv håper David Eff på en 14.plass når draftrekkefølgen skal trekkes. En plass som så langt har vært forbeholdt manageren til de røde vingene.
– Og Ovi er den jeg helst vil ha på laget, sier han, mens Slagskuddet og manager Bakke ser på hverandre og flirer. Vet han ikke at Ovechkin allerede er sikret av Mystery-Morgan?
– Da kan jeg si at jeg håper jeg får drafte som nr 4 eller 5. Og mitt førstepick er nok i vurderingen til flere her, og hemmeligholdes derfor i et lite snev av håp, skyter Bakke inn.

– Jeg røper ikke draftstategier med mine fiender. Churchill delte ikke de allierte planene med Hitler, mumles det lavt fra Eff som febrilsk forsøker å vifte vekk sigar-røyken fra Bakke.

INGEN ROOKIE
Bakke legger for øvrig ikke skjul på at han nyter tilværelsen som manager i Slashingligaen, og at han verdsetter sine kollegaer.
– Det er veldig mye bra med ligaen, og gruppa på facebook er underholdende. Det er videre vennskapelig trashtalk og lett hovering, som er gull i en mørk høst og vinter. Man følger også med nhl på en litt annen måte enn tidligere gjennom denne ligaen, sier han til Slagskuddet, før han avslutter;
– Og til resten av slabbedaskene: i fjor var jeg rookie, denne sesongen er rookiefeila luket bort. Jeg har allerede rydda plass til ny jakke i skapet.