«Alle» krysser fingrene for en så tidlig plass i draften som mulig. Og «alle» sikter seg inn på samme posisjon på sitt første pick.

Det viser resultatene av den første av mange undersøkelser i regi Slagskuddet.
Ni managere tok seg bryet med å besvare spørsmålene, og tendensene er klare. Det er en plass blant de tre første til å velge, så og si samtlige ønsker seg.
– Nær 56 prosent av respondentene sier at de ønsker seg en plass der. Kun en eneste manager ønsker å havne blant de siste til å velge, men sikter seg vel dermed inn på to tette (og ei badehette?), sier Slagskuddets egen statistikk-tyder, Stiven Isimainn.

Posisjon
Men hva ønsker så managerne å plukke for spiller i første runde? Resultatet av undersøkelsen viser at 8 av 9 managere går for en forward.
– Og det er i grunn ikke overraskende. Det er det derimot å se at den ensomme manager som ikke vil ha en forward, faktisk velger å starte i motsatt ende av banen; i mål, sier Isimainn.

svar

Ekspert-råd
Ettersom det er 14 managere totalt i Slashingligaen, og allerede 8 av dem går for en forward, kan det være greit å planlegge draften sin. Men hvordan forbereder man seg best?
– Vel, her er det faktisk uenigheter ute og går. Flertallet mener at det er en stor fordel å lese seg opp på eksperttips på nettsider, og har rangert dette som det beste. Ellers er det notater og excelark som gjelder, forklarer statistikkmannen og viser til rangeringsresultatet;

svar2

– Og da tyder jo mye på at managerne sitter med egne lister på Draft-day?
– Ja, det kan tyde på det. De er dog villige til å fravike sin egne rangerte pick-liste noe underveis. 6 av 9 managere sier de vil følge egen liste med enkelte avvik. En manager sier at han vil følge sin egenoppsatte liste slavisk, mens de to siste har fordelt seg på autopick, og logge på i ettertid for å se laget. Det er vel i grunn det samme som autopick, men pick pick, flirer Isimainn.

Minst pop?
– Helt til slutt, Stiven, vi må få høre hvem av managerne som de involverte unner minst under draften?
– Ja, her var det to som skilte seg ut. Sørensen er tydeligvis ikke særlig populær, men likevel mer pop enn Effern, som går til topps her. Tre av respondentene sier at det er Eff de unner minst under draften, mens Sørensen følger med to klikk. Øvrige nevnte er Kitty, Foss, Torp og Commish.

svar3

Slagskuddet kommer tilbake med ny spørreundersøkelse i etterkant av draften! Vi håper på minst like god oppslutning da!