Effern´s 3.pick i første runde er det beste, men hele trekningen lukter snusk. Det mener managerne i Slashingligaen i etterkant av trekning: Draft-rekkefølge.

Nok en gang er det 9 av 14 managere som har tatt seg bryet med å besvare Slagskuddets spørreundersøkelse. Svarene er like fullt interessante.
For etter trekningen, sier 5 av 9 respondenter at de allerede nå vet sikkert hvilken spiller de ønsker å plukke som sitt 1.pick, sett at vedkommende fremdeles er ledig når deres plukk kommer.

Benn
Å røpe vedkommendes navn, er dog ikke like populært.
«Nix», «Nei», og «Nei, det er ikke snakk om» gir klart signal, men andre er villige til å lette noooe mer på sløret.
– Patrick Kane?????, er det en som svarer, mens andre følger med; «Det kommer an på hva som er igjen når min tur kommer, men det blir ikke Zucca».
To av managerne er helt åpne på at de går for Jamie Benn.

Dårligst ut?
Draft-rekkefølgen viser at det er Kitty som får åpne ballet, mens Foss nok en gang endte som sistemann. Men er det han som kom dårligst ut av trekningen, ifølge managerne?
Spørreundesøkelsen til Slagskuddet viser at hele fem kandidater nevnes som «tapere». Og det er faktisk OCs Red Wings-manageren flest mener kommer dårligst ut.
Skjermbilde 2015-09-03 kl. 17.02.05

Interessant nok er «dårligst ut av draft-rekkefølge» spredt fra 1. (!) til 6., 11., 12. og 14.pick.

– Dette er spennende, og man kunne kanskje forventet enda flere svar i bunnen, sier Slagskuddets egen statistikk-tyder Stiven Isimainn.
– Litt moro kanskje, at HeldigPetter JP ikke kom høyere enn plass 9. Flaksen gjelder kanskje bare når det kommer til å følge AutoPick fra Yahoo, knegger han.

Isimainn har videre registrert at ingen har gitt stemme til de to lederne av ligaen, og tenker det går på ren frykt.
– Ja, her er det mye som tyder på at man er redd for følgende det kan få om man oppdager hvem som har stemt på Commish og liksom-commish. Det skal sies at Commish har et godt utgangspunkt med sin 4.plass, men Mr. Torp ligger mer utsatt til slik jeg ser det. Enkelte av respondentene viser til samme tanke som jeg gjør meg, om utenfor topp-picks og nær midt, samt utenfor topp 5 og heller ikke tidlig i runde 2, fortsetter han.

 

 

 


 

 

 

 

Syv av ni repsondenter har begrunnet sine valg – og her ser du dem;

Skjermbilde 2015-09-03 kl. 17.13.06

Best ut?
Hva så med tankene rundt hvem som kom best ut av trekningen? Resultatet viser at der er de ni managerne mer samstemte, og at det er topp fire som er gull verdt.
Og – Igjen er det syv av respondentene som har begrunnet sine valg.
Skjermbilde 2015-09-03 kl. 17.26.06Skjermbilde 2015-09-03 kl. 17.28.13

 

– Her er altså Kitty både på «dårligst ut» og «best ut»-listen. Så her blir det spennende å se hva mannen velger å gå for som sitt 1.pick, sier Isimainn til Slagskuddet.

Den mye omtalte mannen bak treknings-programmet, Mr. Undrum, sier at resultatet av undersøkelsen samsvarer med hans utregninger.
– Statistisk sett kom Eff helt klart best ut! Han hadde ca 1.515% sannsynlighet for å bli nummer tre, forutsatt at en og to var tatt, sier han på ligaens egen Facebook-side.

Undrum havnet altså i hardt vær etter tvil rundt antall lodd hver manager hadde i forkant av at draft-rekkefølge skulle trekkes, men uttalte til Slagskuddet at han hadde full kontroll. Blant respondentene er man dog ikke helt fornøyd med trekningen. Slik svarer de på spørsmålet «Hva synes du om trekningen, generelt?»
Skjermbilde 2015-09-03 kl. 17.37.24
Vond lukt
Én manager sier altså at trekningen er grei, men med klart forbedringspotensiale både på produksjon, trekningsverktøy og resultat, mens så mange som fem velger å holde seg for nesen da det lukter snusk.
– Juks og fanteri kommer ikke fra meg, i så fall. Hadde jeg gått den veien hadde jeg i alle fall sørget for å havne topp 8. Men hvordan trekningen ble kjørt har jeg ingen oversikt over, uttalte Undrum til Slagskuddet i etterkant av trekningen.

Samtidig viser undersøkelsen at de aller fleste managerne er fornøyd med utfallet og egen draftposisjon.
– Ja, her er det jo faktisk fem av ni som svarer at det kunne vært både bedre og verre. Altså helt greit. De siste har fordelt seg på jubel til sutring, sier Isimainn.

Skjermbilde 2015-09-03 kl. 17.43.48I gang med forberedelser
Med draft-rekkefølge klar er det i alle fall bare å sette i gang med forberedelser. 20.september går altså årets draft av stabelen. Det er knyttet stor spenning til 1.picket, og til hvem som går for Benn, Kane og Zucca. Når går første målvakt, og tør noen satse på rookier? FetterAnton er klar på at han går for litt mer forberedelser enn AutoPick denne gang.
– Jeg har gjennomført min første mock-draft noensinne! En vanlig mock draft blir litt kunstig ift. Slashing-ligaens eminente og høyerestående regelverk, men jeg pessa likevil vilt på de andre mock-deltagerne (hele fem andre). Neste øvelse blir å samkjøre mock med regneark! Jeg kan forøvrig opplyse herr Kittelsen om at Zucca gikk først i en følelsesladd runde 15, så et stalltips er å vurdere enn topp 100-spiller som 1.-pick, sier han på Facebook.

Slagskuddet ønsker alle managere lykke til i forberedelsene inn mot draft-day.