Med få dager igjen til D-Day, begynner spenningen å bygge seg opp blant managerne i Slashingligaen. Men hvilke spillere vil mest sannsynlig forsvinne i de første draft-rundene?

Slagskuddet har tatt en titt på Yahoo-oversikten over hvordan ulike Mock-drafts har utspilt seg så langt – og presenterer her en oversikt, hvor man ser bort fra spillere som allerede er plukket som «keepers» hos oss.
For interessant nok er topp 6 av Mock-draft-spillere spillere Slashing-managerne har valgt å sikre seg fra forrige sesong. De er (i rekkefølge) Ovechkin, Crybaby, Stamkos, Tavares, Seguin og Price.

Benn
Og som første ubeskyttede spiller, og blant de mest omtalte på Slashingligaens facebook-vegg, finner vi Jamie Benn. Dallas-spilleren må uten tvil anses å være den heteste kandidaten til å stikke av som 1.picket denne sesongen. Dog er han ennå ikke 100% spilleklar på nåværende tidspunkt.

Stars GM Jim Nill said (..) the team isn’t going to rush him back and it’s «very doubtful» that the team captain will play in the first four or five preseason games. Dallas wants to make sure that Benn is 100 percent before he plays after he had surgery on both hips during the off-season. Nill would like to see Benn suit up in the last two exhibition contests.

Om ikke Kitty plukker Benn, er Slagskuddet likevel sikker på at han går som topp 2.

The Kane-Question
To ganger «PK» er de neste navnene vi kan stoppe opp ved. Patrick Kane og Phil Kessel. Disse karene går i gjennomsnitt som pick nr 11 og 12 i Mock-drafter så langt, men da uten at våre Keeps er tatt ut av spillet.
Spørsmålene er mange knyttet til Kane, men Slagskuddet føler seg sikker på at gutten får ikle seg drakt og skøyter og spille NHL-hockey også kommende sesong.

Kane is the focus of a police and grand jury investigation, reportedly because of rape allegations. Witnesses were subpoenaed to speak to the grand jury, but that was delayed. It’s worth emphasizing though that he hasn’t been charged with a crime. Kane hasn’t spoken publicly since the allegations surfaced and his presence could be a significant distraction as well as the obvious media focus.

Truls Svendsen-look-alike-Kessel, og flere med ham, kan likevel gå før Kane – nettopp på grunn av usikkerheten knyttet til spilleren på nåværende tidspunkt.

Målvakter
De fire (!) neste ledige navnene på Mock-draft-oversikten har Slagskuddet liten tro på at går i første runde i det hele tatt. Årsaken er at det er fire målvakter. Ingen tvil om at Pekka Rinne, Jonathan Quick, Tuukka Rask og Ben Bishop er gode NHL-målvakter, men at noen av Slashingligaens managere velger å bruke sitt første draftpick på en puckstopper, har vi vondt for å tro. Målvakter kan fort ligge uberørt til runde tre og fire, og fortsatt er det mange gode burvoktere ettersom poengene for goalies nå er endret i ligaen vår.

Så la oss holde oss til utspillere. Zach Parise og Anze Kopitar følger på listen over ledige og høyt plukkede spillere i Mocks, før man ser første rookie i Connor McD. Slagskuddet tror Kopitar går før Parise, og er usikker på om en nykommer som McD tør å bli satset på allerede i 1.runde av draften. Da har vi større tro på lagkameraten Jordan Eberle, og mannen som sikkert vil gjøre skam på Mock-draft-plassen 38.8, nemlig Dustin Byfuglien. Vi tror ikke, men vet, at han vil gå høyere.

Zach Parise took power play pointers from Adam Oates (..) «Everything he says just makes sense,» Parise said. «I’ve known him since I’ve played for him in New Jersey and we’ve kept in touch and he watches our games and our power plays, so we communicate during the season. He’s probably the smartest hockey guy that I’ve ever been around.»

Top Five
Uansett – her er Slagskuddets tips for de fem første picksene;

JAMIE BENN
PHIL KESSEL
ANZE KOPITAR
BYFUGLIEN
ZACH PARISE

Videre tror vi første målvakt går i runde nummer tre, og at det er QUICK og RASK som går først.

Husk at Draft-Day er søndag førstkommende. Lykke til!