Enkelte er skuffet over at den største kjærringa i ligaen ikke produserer, mens andre er overlykkelige over å ha fått en grei back-besetning. Dette er ukens Før & Etter Runden. 

Lykken vendte ryggen til Fetter Anton, JP, manager av 2 Speed Clippers i møtet med møkasekken Bakke. Et tap som kom noe overraskende på «The Auto One».

JP
– Ja, det er mulig det var hovmod som stod for fall her. Jeg regnet med at Møkasekken skulle komme sterkt tilbake, men ikke så raskt, så jeg tok ingen spesielle grep for å sikre ukesseier. Brukte f.eks. ett pick på et langtidsprospekt i Darnell Nurse. Noen av de jeg snuste på i begynnelsen av uka har plukket en del poeng, så det kunne blitt seier hvis jeg hadde fokusert på de, sier JP til Slagskuddet, før han bryter ut;
– Møøøøk!

Til Møkasekkens store glede. Apropos glede – hvilken spiller har gledet JP mest så langt?
– Jeg er mest fornøyd med han som plukker mest poeng: Carter. Mest skuffet er jeg over Wideman, som har gått fra tidenes Fantasy-sesong i fjor til å bli ren og skjær møk så langt i sesongen, sier 2 Speed-sjefen, mens Møkasekken Bakke mumler drømmende i bakgrunnen; – Møøøøøk.

JP er ellers ikke fremmed for å gjøre utskiftninger i troppen sin.
– Regner med det. Det er jo litt av moroa, prøve å treffe på noen som kjører en hot strike. Det kommer jo inn tradeforespørsler over en lav sko. En del pick-fisking som ikke er så interessant med mindre det følger med god spiller. De mest interessante og potensielt heftige trade-forslagene er det Bakke som har kommet med, sier manageren, igjen til store smil fra Møkasekken.

Nå venter Kitty som neste motstander for 2 Speed, og JP satser på å slå tilbake umiddelbart.
– Han blir ironisk nok stoppet av sin store helt og man-crush Lundqvist. Det blir mer fokus på å vinne selve uka nå. Jeg har ikke tenkt særlig langsiktig før, så hvorfor begynne nå? Har allerede begynt med å plukke en gakkgakk for å øke antall kamper, avslutter han. Til applaus fra..

Bakke
Møkasekken!
– Jeg har jo nettopp knust fetter Anton. Runden var glimrende for min del. Kane kunne kanskje spart seg for 1+3 i natt med avgjort matchup og heller levert dem denne uka, men skitt au. Mannen er i FORM!!!

Og dermed er det ikke overraskende Kane, som nylig slapp unna rettssystemet, som er mannen Bakke trekker frem som sin goldengoat for øyeblikket.
– Ja, kjempefornøyd med Kane – og Phaneuf!! Getzlaf er tilbake for fullt også. Letang skuffet stort denne uka. Blant annet en plus/minus på -4 på lørdag, sier han og rister på hodet.
– Betyr det endringer?
– Ingen bytter første dag, men vi har tett oppfølgning på Ryan Strome sin situasjon hos Bridgeport Soundtigers. Han bør fort opp igjen i armene til Tavares. Jeg var også på en liten jakt etter McDavid, men et meget tydelig avslag har avsluttet den jakten, humrer han.

Nå venter selveste Pilsen fra Hannestad.
– Pilsen står på utsiden av vinduet og skuler inn her og prøver å avsløre hemmeligheten bak denne uka mi, men flyt og litt flaks er umulig å kopiere. Håper selvsagt på en ny seier, men kan bikke begge veier, avslutter Bakke – og gir ordet til Pilsen himself.

Som igjen lar være å snakke med pressen. I likhet med DunDun, Cømmish, Tørp, Mystery Morgan og Begby.

– Vil egentlig ikke prate jeg heller, men kjør på. Ordene tilhører…

OC
Fossern. Som gikk på et tap for Eff.
– Ja, jeg hadde vel heng til vi nærmet oss helga, og så sviktet enkelte. Jeg vet ikke. Jeg nådde bare ikke opp, sier han, og legger til at han nå vurderer fremtiden til flere spillere.
– Begynner å bli den gode gamle, knallharde managern man kjenner. Prester eller be gone. Det er enkelte som bør finne ut om de vil være med i Wings eller ikke lenger. Blant dem er Abby, som jeg likevel tror vil våkne så fort Datsyuk er tilbake. Det er flere også, men vi får se. Alt er tilgjengelig for bud, for å si det sånn. Med unntak av Price.

Manageren er altså ikke helt happy med Abdelkader. Hvem setter han høyt da?
– Parayko har i grunn levert varene, også har Palmieri vist seg som en god kar å ha med seg. Skulle nok hentet han inn litt tidligere. Satse på at poengfangsten fortsetter, sier Wings-sjefen.

Denne uken venter Kjetils Team – et lag han ikke helt hva han skal forvente av.
– Men det blir nok tøft. Som vanlig. Kanskje Cømmish og Tørp får rett i tabelltipset sitt, som jeg egentlig har lyst til å gjøre til skamme. Jeg håper å kunne gi mr K kamp til døra, men det kan tenkes at det må en endring eller to til. Avhenger litt av hvor lenge Nash er ute, avslutter Foss.

Motstanderen denne uken velger imidlertid å fokusere på en annen skade..

Kjetil
– Absolutt. Så langt i år har vi samla 860 mot 849 poeng. Dette blir jevnt. Jeg har i utgangspunktet noen flere kamper denne uka, men jeg har ikke regnet nøye på det. Skaden til Price kan bli avgjørende, sier mr K og titter i notatblokka si. Det skal dog sies at erstatteren Condon har stått meget bra for Fossern, i Price fravær.
– Nå har jeg nettopp møtt Trond. En veldig jevn runde der det ikke ble avgjort før siste kamp. Men jeg vil trekke fram Panarin, Muzzin og Erik Johnson av spillerne mine denne uken. Håver inn mye mer poeng enn jeg hadde regnet med. Samtidig er jeg veldig skuffet over Crybaby, sier han ærlig.

– Betyr det at sippeungen er på vei ut?
– Det kan hende jeg bytter noen spillere. Må se an skader og kampprogram først. Jeg er alltid åpen for tradeforslag. På alle spillerne. Jeg har ingenting i mot å trykke reject på trader som ikke gir meg noen ting, avslutter han.

Trond
– Kjetil hentet inn en ekkel type siste dagen, og det gjorde at han dro seiren i land denne uka. Bra manager, åpner Undrum på spørsmål om hvordan uken hans gikk.
– Og nå står MysteryM for tur. Det pleier å lukte mye SMS med utpsyking og et lag som presterer langt over evne, hver gang, fortsetter han.

Hvordan er det så med bamsene på laget til Undrum selv?
– For 3. uke på rad er jeg topp tre i poeng, men bare én seier. Skuffet over uttellingen. Det hadde vært deilig å hatt et flytlag som godeste herr Eff har i serien! Flaks med motstandernes poeng gang på gang!

– Men spillerbytter vil du ikke gjøre?
– Nå er laget i praksis skadefritt og leverer bra, avslutter Brune Bjørner-sjefen.

En som har byttet til seg spillere – for deretter å dumpe dem, er Effern;

eff
– Tjaaaa, Spilte mot Foss-the-not-so-boss sist uke, og kalkulert seier detta. En helt ok uke for meg, tror alle har vært på det gjevne, åpner han.
– Og nå møter jeg DunDun, og dette kaller jeg slakt. Jeg tror sterkt på ukesseier, fortsetter han.

Manageren har altså blitt aktiv på trademarkedet, men samler mest på pickene fremfor spillerne han henter. Flere endringer er det dog ikke sikkert det blir med det første.
– Njaei tror ikke det, har en fin balanse nå. Men jeg forsøker jo trades. Og det jeg har å trade bort nå er en D-man. Alle untatt Weber og Klingberg er tilgjenlige. Ønsker picks evt RW/LW!

– Betyr det at du er fornøyd med gutta dine?
– Vel, ingen utmerker seg, men er meget fornøyd med å ha plukket Gallagher i 13. runde. Klingberg også er en hit – Kanskje til og med en keeper? avslutter manager Eff.

Kenneth
– Mens jeg er skuffa over hele laget!, bryter manager Sørensen ut.
– Men Kuznetsov har vært et lyspunkt. Mest fornøyd med at jeg har fått oppgradert backrekka med Kronwall og Brodie, fortsetter han.
– Nå er jeg ikke lenger interessert i noen trade. Men jeg har mottatt mye rart. Spess fra Eff, Møkasekken og han derre Foss. ?? Nye spillere, der sitter jeg som vanlig å vuderer noen 2% spillere da vet du… For Duchene, Marleau og Talbot nærmer seg en oppsigelse om ikke de endrer spillet sitt, sier gummi-mannen videre.

Endringer bør kanskje vurderes ja, ettersom han bare så vidt klarte slå en noe fraværende langweekend-Pils.
– Trodde jeg hadde tapt uka på torsdag, men så fant Olavesen ut at han skulle ta med seg Hawks og Rags spillere på en pils. Da takker mann og bukker man for seieren, ler Sørensen.

Som nå møter en annen fraværende kar – Flames på Unaiten-tur?
– Ja, jeg møter Begby Flames. Skummel motstander som kan plutselig trykke på autostart spillere. Ellers er han vel aldri hjemme, så kan håpe at 4G ikke fungerer i de landene han er i, avslutter han forhåpningsfullt.