God jul, kjære Slashingvenner. God jul, kjære familie.

Etter en hektisk adventstid for mange av oss er endelig julen her. Det er en tid for familie og venner, en tid for mat, hvile og restitusjon, og ikke minst er det en tid for refleksjon og ettertanke. Julen er så absolutt en høytid som får en til å stille seg selv mange spørsmål om de viktige tingene her i livet: Kommer jeg til sluttspill i år? Hvor mange keepere bør jeg ha? Og hva har egentlig skjedd med han derre Getzlaf?

rsz_resized_imagejpegDet er noen dager spillefri i NHL, noe som naturligvis er vanskelig for de fleste av oss, men som på den positive siden kan være en hjelp til å gjøre prioriteringer familien og de rundt oss setter pris på. Selv bruker jeg denne tiden slik som de fleste av dere, nemlig til å se på repriser av deilige Kingsmatcher, men selvsagt også til å studere statistikken så langt i Slashingsesongen.

Det er under statistikkstudiene det slår meg. Det treffer meg hardt og brutalt, og fyller mitt hjerte med undring; hvorfor er det så stor forskjell i ”Points Against”? Altså, hvorfor er det så store forskjeller på hvor mange poeng motstanderlagene har gjort mot hver enkelt spiller i ligaen. Dette er tall man ikke kan påvirke selv, da det ikke er mulig med ”forsvarsspill” i Slashingligaen, så det må derfor være tilfeldig? Eller er det egentlig det? Refleksjon og ettertanke – here we go!

I den ene enden av skalaen finner vi Brekkbønna Sørensen med 2059 poeng i mot og Dirty Dundun med 2056 poeng i mot. I andre enden finner vi Mystery Morgan med 1679 poeng i mot. Det er en differanse på 380 poeng, eller 38 poeng i uka. 38 poeng i uka betyr i veldig mange tilfeller forskjellen på tap og seier. Hadde Brekkbønna og Dundun hatt flere seiere hvis de hadde fått 38 færre poeng mot seg hver eneste uke, og hadde Morgan fått færre? Utvilsomt. Men hvordan har det blitt sånn?

Min første tanke er at lykken står den kjekke bi. Morgan er en usedvanlig vakker mann, så at han skulle kunne ha litt flaks med poengene finner jeg ikke usannsynlig. Det er heller ikke usannsynlig at to såpass lurvete personer som Bønna og Dundun kunne havne i andre enden av skalaen. Men hva da med Møkasekken? Og Nils? De burde jo hatt nærmere 3000 poeng i mot hvis det er hold i denne teorien. Vi kan med andre ord avskrive det umiddelbart.

Min andre teori er karma. Bønna er Bønna, og vi skal vel ikke lure mye på hvordan det står til med karmaen hans. Dundun derimot, er en av ligaens store gentlemenn, til tross for sitt røde hjerte. Det henger på mange måter ikke helt på grep. Hadde karma gjort utslaget burde jo også en karmamaskin som Petter ha fått svært lite poeng i mot, men det har han virkelig ikke fått.

Min siste teori er at høyere makter ønsker å erte på seg Foss. Ikke bare ved å straffe han, men med å belønne Mystery. Jeg er ganske sikker på at det virker også, og det er vel liten tvil om at selve Slagskuddet har hatt meget uflyt i Slashingligaen i det siste. Er det bare jeg som ser logikken her?

Dette er en teori som ser ut til å holde vann, men den gjør også at jeg stiller meg nye spørsmål. Hva har Foss gjort for å fortjene dette? Har han leflet med Ouija-boards og det som verre er for å få et fortrinn i ligaen? Har han latt være å støtte TV-aksjonen? Eller er det bare sånn at denne sympatiske Særpegutten er i ferd med å bli ligaens Donald Duck?

Her skal jeg ikke prøve på noe svar, men jeg håper jeg har gitt dere en skikkelig julenøtt som dere kan gnage litt på. Vi kan gjerne ta en debatt på det. Eller vi kan legge ballen død her og nå. Jeg skal være en så generøs leder at jeg gir dere valget når det gjelder akkurat dette.

God jul alle sammen, både Foss fra Moss, BB, DD og resten av lasaronene. Dere er flotte gutter, som jeg ønsker å tilbringe evigheten med.

Klem fra eders hengivne despot Gary Simon Bettman Bakkevik

i434519_1450694179267