Slashingligaen bør bestå av 14 lag, som nå. Men managerne som er med må sørge for aktiv lineup hver uke. Og en manager velger allerede nå å si takk for seg. Det er noe av det som kommer frem av Slagskuddets ferske manager-undersøkelse på tampen av sesongen 2015/16. 

Først og fremst; 13 av sesongens 14 managere har besvart hele eller deler av undersøkelsen. Det settes det utrolig stor pris på, og svarene bør tas med i vurderingen til Kåntåret før neste sesong settes opp.

Bakgrunnen for undersøkelsen har vært frustrasjon fra opptil flere managere, om at deltagelse – eller mangel på sådan, har spilt for stor rolle i årets sesong, som har vært den mest intense noen sinne. Hvilke lag som tok seg til sluttspill kunne fort vært annerledes, dersom alle møtte alle like mange ganger, blant annet. 

Men vi starter med spørsmålet om årets sesong, og om de 14 som har hatt ansvaret.
Skjermbilde 2016-03-30 kl. 19.06.48

7 managere sier at de ikke er fornøyd med årets managere. 5 sier de er happy.

Spørsmål om hvordan man kan heve aktivitetsnivå, besvares slik;
– (…) det er kjipt at noen lag står uten spillere på isen i flere uker, for så å være satt opp i andre uker. Det blir urettferdig.
– Kanskje en liste med mobilnr. og felles aksept for at det er lov å mase per SMS hvis noen glemmer å sette opp lag eller svare på trade.
– noen har kanskje ikke fulgt opp godt nok, men det har vært et beinhardt nivå i år
– Det får være opp til hver enkelt manager. Enkelte er alt for aktive, mens andre er for slappe.

Enkelte har valgt å peke på spesifikke managere som bør ta seg selv i nakken om de skal få være med videre, og Slagskuddet velger å ikke henge ut disse. Det er imidlertid de samme navnene som går igjen. Flere managere skriver videre at de har forslag til mulige kandidater til å steppe inn som nye managere i ligaen. Dette bør muligens vurderes.

Slagskuddet oppfordrer i allefall samtlige 14 managere om å spørre seg selv hvor morsomt de synes dette er, og om de er innstilt på å være med. Er svaret nei, bør de være åpne om det og stille plassen sin til disposisjon.

I forbindelse med dette, kommer spørsmålet om hvor mange lag man faktisk ser for seg fremover.  
Skjermbilde 2016-03-30 kl. 19.00.20
Og her er det faktisk stor enighet. Kun én manager svarer at det bør kuttes ned til 12 lag, mens de øvrige ser ut til å ønske 14 – som i dag. MEN, med visse krav.

For under «Annet» kommer det tydelig frem at 14 er en fin størrelse på ligaen (og noe som fjerner problemet med draftpicks tradet til fra eventuelle frafallende lag), men at det også må forlanges at managerne som er med i Slashingligaen faktisk deltar såpass at de klarer aktivere spillere hver uke. 
Blant kommentarene er;
– (…) minimumskravet er at alle setter opp laget sitt hver uke.
– Så mange lag som mulig, men kun aktive!
– Får være opp til kåntåret og ligaen
– Usikker på hvor mange, men jeg vil gjerne spille like mange kamper mot alle lag om det er mulig!

Angående det å muligens miste tiltradede picks, sier en av managerne;
– jeg vil ikke ha 12 lag hvis jeg mister plukk jeg har tradet til meg. eller nr. 1 kan plukke Mcdavid, typ

Øvrige kommentarer går på at picks vil forsvinne, og at det derfor ikke er ønskelig.

En som dog forsvinner, er Pilsen. Det opplyser han selv til Slagskuddet. 
– Pilsen trekker seg sjøl av private årsaker. For mye å sette seg inn i og for liten tid oppi alt det andre, skriver han.

Slagskuddet vil trekke frem Pilsen som kanskje den manageren som kan desidert mest om NHL av oss alle. Han kan ligaen og spillerne godt. Dog har det vært merkbart at han ikke har deltatt like mye gjennom sesongen som han gjorde i starten. Synd – men som tidligere nevnt; det settes pris på at man sier fra og heller gir plass til noen som ønsker være med hele veien.

Over på et spørsmål som ble relevant i sluttspillet nå. Til tross for at regelen siden starten har vært at man ikke får droppe eller adde spillere når man er ute av «run for the cup», skjedde det. Så, hvordan bør det være fremover..? Skal man få lov? 

Skjermbilde 2016-03-30 kl. 19.33.52

8 managere mener altså at man bør forholde seg til reglene (gentleman-agreement ifølge enkelte), mens 5 managere ønsker å åpne for fortsatt lagbygge.

Hva så med poengene i ligaen? Bør de endres igjen før neste sesong?
Skjermbilde 2016-03-30 kl. 19.35.51

Hva med antall keepers? (som Slagskuddet mener snart må låses fast).
Skjermbilde 2016-03-30 kl. 19.37.30

7 managere mener 3 keepers (som i dag) er passende antall. 4 managere ønsker å øke til 4 keepers, mens 2 managere vil ned i antall.

Til slutt åpnet man for tanker fra managerne, og de publiseres her;

– 12 eller 14 adde eller ikke, poengsystem eller keeperes. Disse tinga er ikke så viktig for meg, det viktigste er at og planlegge og håne andre..
– Jeg tror det er mer ideelt med en serie hvor alle møter alle før man går inn i playoff. Kan et alternativ være færre runder i playoff og flere med seriespill? Så kan alle være med lenger også.
– Tar gjerne poeng på vunnede dropper(0,2), moro med flere kategorier. Ellers mener jeg at man enten må kutte ut plasseringsspill eller få lov til add/drop etter man har blitt slått ut, helst det første. Alle som er med til neste år må forplikte seg til å sette opp laget hver uke, ellers får man si i fra hvis man ikke har tid og heller trekke seg før sesongen.
– De managerne som har vært bør få stå. Noen har vært lite aktive noen ganger, men syntes at de ikke bør bli kastet. Det er ufint og dumt!!!

Så får vi håpe svarene blir tatt med i betraktning hva angår Slashingligaen 2016/17.

Det som virker være mulig å se som «foretrukket», er;

-14 lag, hvor managere må sette lag -klarer man ikke bør man trekke seg
-Lag som er ute av kampen om pokal bør ikke få lov å adde/droppe spillere
-Poengene man hadde denne sesongen bør være de man holder seg til
-Hvert lag bør få 3 keepers