Første matchup i Slashingligaen 2016/17 er gjennomført, og sesongen er virkelig i gang. Slagskuddet har sjekket om managerne ble overrasket eller skuffet over egne prestasjoner – eller om ting rett og slett gikk som forventet. 

Og det er vel tryggest å starte med Cømmish…

swinger

– Vi møtte Fetter Anton, og runden var grei den, men mine King Kongs har ikke like mye flaks som JPs gutter, sier en noe skuffet manager. Han satte seg faktisk på flyet og tok turen til statene bare for å sjekke ståa på enkelte spillere, da det ble klart at han ikke kunne hamle opp med 2Speed. Sistnevnte vant uken med 334.10 mot 317.80.

Og et slikt tap fører selvsagt til endringer i troppen.
– Absolutt. Justeringer må til. Vi har startet med å kaste ut gamle Marleau. Jeg liker ikke Sharks, vettu, sier han bestemt.
Inn har King Kongs hentet Nick Ritchie, noe han mener bør holde en stund.
– Ja, nå møter jeg Begby, så det bør bli en walkover, sier Cømmish-Bakkevik – fremdeles skuffet etter tapet for sin overmann;

JP

Og mens Bakkevik feller tårer, gliser manager JP fra øre til øre.
– Man må det. Har jo møtt selveste Føreren! Det har vært et spennende og veldig jevnt oppgjør gjennom 1,5 uker. Men jeg følte meg ganske sikker på seier på tampen av uka med 10 poengs ledelse og flere spillere på is, sier han til Slagskuddet.
Tross smilet, har han ting å sette fingeren på.
– Til å ha hele fire keepere i stallen er jeg litt skuffa over antall poeng derfra. Men jeg er godt fornøyd med jevn levering fra back-rekka, og stort sett fornøyd med resten av troppen. Det er jo uansett fornøyelig å slå selveste Føreren!

Men selv en fornøyd manager velger å muligens gjøre endringer.
– Ja. Tyler Ennis var et pænnikk-plukk i draften, og som har vist seg som en skikkelig røka-pølse den første uka. Jeg skal gjøre litt research først, men han henger i en tynn tråd. Akkumulert over hele uka, har Stone i sykebua samlet mer poeng enn Ennis. Nuggærn er også på tynn is, slår han fast.
– Nestemann ut for 2Speed nå er Tronds Care Bears. Det har vært skyer på regnbuehimmelen hans i første uke, men man vet aldri når bamsen våkner, og da kan det fort bli tøft, avslutter JP.

Trond

Status kunne unektelig sett bedre ut for manager Undrum etter første matchup. 226.50 poeng produserte han mot Kjetils 383.40.
– Jeg må ha gitt han tidenes walk over, er den korte kommentaren fra Bamse-sjefen – som har valgt å plukke inn Jimmy Howard i troppen foran ny uke.
– Måtte ha inn en goalie, ettersom Smith er ute i noen uker. Ellers er det mange som står laglig til for hugg akkurat nå. Må vel se an litt til, sier han til Slagskuddet.

– Møter altså Jon Petter denne uka, og ser vel ikke for meg at det blir en vesensforandring for denne gang heller.

Begby

– Hei, skal du hoppe over meg eller?
Flames-sjefen kommer løpende ut av spillerbussen på vei mot Cømmish sin arena. Han har med seg tap for Torps mannskap (316.70 mot 388.50), og har ikke veldig stor tro på at det skal snu denne uken.
– Nja… Møter Swinger. Har 3 skader, så blir hardt, men må ha trua!
– Men hva tenker du etter tapet for Tørp?
– Ikke fornøyd men ingen full krise selv om jeg ble grundig slått, sier manageren – som har gjort endringer i troppen. Brandon Manning er hentet inn, mens Tyler Johnson er sendt hjem.

Torps

Manager Torp sitter bare og humrer i det Slagskuddet kommer. Den overlegne seieren mot Begby gir han stor tro på egen tropp.
– Eneste endring jeg gjør er at jeg hentet inn målvakten Budaj. Dette fordi LA er gode og på homestand, sier han.

– Hva tenker du om neste utfordrer?
– Vet ikke hvem jeg møter, men Budaj gjør det til lett match uansett hvem det er, sier en selvsikker manager.

Bakke

Slagskuddet har imidlertid oversikt, og vet at det er denne mannen som skal stoppe «toget».
– Mine gutter møter Nils, og toget må stanses tidlig så det ikke drar på seg et skikkelig momentum tidlig. Forventer at det blir en ny tett kamp og 2 poeng til i banken, sier manager Bakke.

For det ble vinst i åpningen.
– Ja, ble en bra matchup mellom to lag som plukket bra med poeng gjennom hele uka. Deilig å gå ut med seier i en tight match, sier han om seieren over Eff (350.60 – 323.40).

Bakke er for øvrig også en manager som ikke har hastverk med å gjøre endringer i troppen.
– Ingen bytter enn så lenge. Har tro på at de som ikke har levert ennå kommer igang ganske raskt nå, sier han.

eff

– Jeg møtte møkkasekken, og det gikk så der – men jeg stresser ikke, åpner en rolig manager Eff i prat med Slagskuddet.

Han har nå hentet inn Zach Werenski, og gitt Reinhart beskjed om at han er ferdig i klubben for denne gang.
– Hentet inn en ung back i Zach, og det blir nok bra, sier han.

Nå venter DunDun i neste runde.
– Jeg har trua!

Dundun

– Han er nok revansjelysten han Eff nå –  og jeg tror det kan bli en vanskelig oppgave for meg å slå han, erkjenner manager DunDun.
– David er litt undervurdert i år og han har et godt lag, fortsetter han.

I uken som gikk beseiret DunDuns manager Sørensen og hans BB4Ever (295.60 over 284.40). Dermed føler DunDun at det ikke nødvendigvis har hastet med noen endringer i troppen så langt. Men de kommer nok.
– Jeg tror det kommer noen spillerbytter. De som ikke presterer må jo erstattes med produktive spillere. Slik er det jo for alle managere. Men jeg er nok ikke like flink som f.eks Eff til research så det kan bli litt tilfeldig, sier han.
– Eff har forresten kommet med et par trading forslag fordi han vil ha Gudas. Han er ikke den eneste, men Gudas er foreløpig ikke «til salgs». Jeg må jo se hvordan han leverer etter suspensjonen, avslutter manageren.

bb4ever

– Jeg tapte knepent siste natten, er Sørensens raske kommentar i forhold til at han røk for DunDun.
– Egentlig gøy at så mange fikk over 300 poeng uten at de vant, mens Audun vant med så få poeng, fortsetter han – og beveger seg over i kommende uke:
– Kommende uke møter jeg Fitta. Har ingen forventninger siden jeg ikke har sett på matchupen. Men må endre litt på laget så håper at Flyers-gutta mine bidrar til en positiv uke. Ønsker forresten turisten i Gamlebyen velkommen til ligaen!

– Tapet for DunDun – resulterer det i endringer i troppen din?
– Egentlig fornøyd, men ser på muligheter på små endringer. Muligens en trade kan aksepteres. Eller, det blir to endringer – men må se an situasjonene rundt Letang, Polak og Strome først, sier manageren til Slagskuddet.

fittadora

– Ja-a, jeg møter Kenneth, og det blir som å vinne på walkover, sier en greit hoven Berby, etter å ha beseiret Blue Wings 313.90 – 274.40 i åpningen.
– Jeg må si meg meget fornøyd, selv om motstanden ikke var all verden.
– Nå tenker jeg; Never change a winning team, i forhold til endringer i troppen, sier Berby videre – men henter likevel inn målvakten Markstrom.

OC

– Jeg holder meg til det jeg kan best, nemlig spillere som er kjeks, åpner Blue Wings-manager Foss.
Serieåpningen mot Flyers ble ikke som an håpet, med to målvakter på skadelisten, samt flere utespillere.
– Og så fort jeg fikk noen friske, så ble andre skadet. En av dem er Jiri Hudler, som kun har sanket minuspoeng for meg. Han skylder bare på at han snørrer, så han har fått beskjed om å finne seg en ny klubb når han er ferdig med å være sjuk. Hentet inn Anisimov i stedet, og håper han fortsetter produsere. Blir vel muligens en endring til i løpet av uka, også er jeg selvsagt alltid åpen for tradeforslag, sier manageren videre.

Han syntes det var synd å tape for nykommer-Berby, men legger til at det ikke var overraskende sett skader i troppen.
– Nå håper jeg at gutta holder seg friske, for denne uka møter jeg Kitty. Han har allerede flere spillere i aksjon enn meg, så viktig med friske folk.

Kitty

– OCs Chichen Wings møter jeg neste runde, ser at poeng plukkingen er OK. Så håper på en seier i matchuke 2 også, smiler Kitty fornøyd.

Fornøyd er han også etter å ha beseiret Mystery Morgan 352.70 – 316.50 i åpningen.
– Enkel runde, forventet mer av mørgans slaver. Men ser ikke ut som han har helt kontroll på laget. Enkel seier!

– Hva betyr det i forhold til endringer?
– Nei, føler laget er bra. Ser flere driver å bytter ut spillere, men tenker at laget har en god moral og ikke noe behov å bytte ut, sier Kitty.

Mystery Morgan er eneste manager som ikke har besvart Slagskuddet, så vi hopper rett til siste på lista som har noe på hjertet;

Kjetil

Manager Olseng beseiret altså Undrums bjørner i serieåpningen, og øyner håp om ny seier når han hører at Kitty klarte beseire Mystery.
– Men, vet ikke helt hva jeg skal forvente ennå, forklarer han.

– Jeg slo jo Trond nå. Overraskende bra start på sesongen. Tenkte jeg hadde et middels lag i år, noe jeg fortsatt tenker, men veldig gøy å starte med en grei seier!
– Angående spillerbytter så må jeg se an hvordan det går med Crosby og Rask. Men ikke noen planer ennå, avslutter han.

LES OGSÅ: Ukens tabeller