– Målvaktene har fått alt for stor verdi i ligaen. Slashingligaen er blitt målvaktsligaen, raser manager Eff. Dritt lei av å se middelmådige sisteskanser sanke poeng i ukeskampene. 

Den vanligvis så lattermilde manageren har mistet glimtet i øyet for et lite øyeblikk. Han kontakter Slagskuddet for å sette fokus på noe han anser som et stort problem i årets liga. Målvaktene er viktige, ja, men denne sesongen er de blitt FOR viktige, mener han.
–  Vi må etter sesongen se på goalies. De har fått for mye verdi! Jeg streiker faktisk ut sesongen, som et ledd i få til en forandring av dette, sier han.
– En møkka keeper går ikke i minus lenger. Det er ikke holdbart!

– Kan du utdype hva du mener?
– Vel, goalies de har for mye å si i dagens Slashingliga. Et eksempel er Cam Talbot. Han er brått mer verdt enn Shea Weber.

UMULIGE MINUSKAMPER
Slagskuddet har sjekket tallene, som viser at Weber så langt denne sesongen har 169.80 fantasypoeng. Cam Talbot har sanket 175.10.
– Det er ti goalies som har snitt over 7 poeng, mens det er to utespillere som er på det samme, sier Eff – og fortsetter;
– De to spillerne er Eichel og Crosby som 7,0 . Det skal ikke være slik at bare man har goalies så vinner man. Slik det er nå er det nesten umulig for en goalie å få minuskamper. Igjen; det er uholdbart.

– Så endringen du ønsker er..? Tap gir minus?
– Slashingligan er blitt en goalieliga, hvor Vaselevski har mer verdi enn en som spiller hver kamp. Jeg vet at jeg ikke stemte for et annet forslag når vi hadde det oppe, og i en idell verden hadde hver save fått 0.25 poeng, men det er vel ikke mulig, sier en tydelig skuffet Eff – som altså har valgt å gå i streik.

EN DÅRLIG PARODI
– Ja, jeg er legger ned årets sesong nå. Sesongen er en dårlig parodi av slashinligans høydepunkt. Jeg må vurdere hva jeg gjør fremover, men mulig jeg trader en del med tanke på neste sesong, eller bare avstår fra kommentere ting, fortsetter han.

– Men det er vel noe mer balansert jeg er på jakt etter for målvaktene. For sånn det er nå er det bare en parodi.
– Jeg har tiltro til Commishene, men mener at demokratiet ødelegger slashingligan. Jeg vil tilbake til det orginale.  Den autoritære slashingligan, avslutter Eff.
KUNNE HA DRAFTET ANNERLEDES
Slagskuddet har kontaktet Cømmish-Bakkevik, som har følgende å si;
– Ja, keepere er mye verdt, men det er fremdeles få faste startere som det vil være stor rift om, åpner Bakkevik.
– Man kunne valgt disse målvaktene først i draften om man så ønsket.
37 MÅLVAKTER
Men Cømmish skjønner også Effs frustrasjon. For keepere betyr mye, og Slagskuddet noterer at nest-kommanderende Tørp allerede har linet opp ikke mindre enn 4 (!) målvakter i stallen nå.
Totalt er det nå 37 målvakter fordelt på de 14 lagene.
EN SKAM
– Eff har et poeng, for keeperne har kanskje tatt litt vel av, sier Bakkevik – men fortsetter;
– Men på topplistene i spillet dominerer de fremdeles ikke! Og at Eff bringer fagforeningsklovneriet sitt inn her, synes jeg er en skam. Hils og si at han får ta seg en bolle eller ti, og spør gjerne hvordan han mener en ekte despot forholder seg til fagforeningspamper som han selv.
– Og til sist, demokratiet må vike, til fordel for kontorets rene idealer!
Slagskuddet avslutter med å si at den er fan av demokrati og avstemminger, men at den også mener målvaktsverdien har vært litt vel denne sesongen.