Høyt aktede venner.

Så er atter tiden kommet for at Commish må si noen ord. Frustrasjonen hos enkelte er stor, noe som naturligvis er negativt, men som like fullt også er et sunnhetstegn. Ligaen vår engasjerer nemlig noe voldsomt.

Dessverre er det ikke alle GMs som er like engasjerte, og akkurat nå er det nettopp det som er problemet. Når de mest engasjerte spillerne samhandler med de minst engasjerte oppstår det nemlig en kløft mellom disse to partene, noe som blir frustrerende for den engasjerte part som forventer gjensidig engasjement og oppfølging som de selv gir.

Grunnene til manglende engasjement kan være mange. Dårlige prestasjoner i ligaen kan drepe engasjement, manglende kunnskap virker begrensende, og ikke minst kan utenomsportslige ting kreve mye fokus. Selv om Slashingligaen er det viktigste vi alle driver med, hender det jo også at det er andre ting i livet som må prioriteres. Det har jeg i alle fall erfart selv.

Min oppfordringer til de engasjerte er derfor at vi forsøker å være overbærende med hverandre. Vi bør forvente at alle skal sette opp laget sitt, svare på forespørsler, og være med på å spille spillet rett og slett. Dersom noen svikter bør vi prøve å unngå offentlige henrettelser, men ta det gjerne opp med Kåntåret, eller anmeld saken, så vil kontoristene håndtere dette på ytterst profesjonelt vis.

Så en oppfordring til de som ikke er like engasjert. Har du egentlig tid, lyst og ork til å være med i Slashingligaen? Og ikke bare til å være med, men til å være med på hver eneste uke gjennom hele sesongen?

Jeg har full respekt for at folk ikke har tid og motivasjon. Det skjer mye annet i livet også. Men dersom du mangler tid eller engasjement ber jeg deg om å vurdere din deltakelse fra og med neste sesong. Dersom du ønsker å heve deg, applauderer jeg det og lover sågar å bidra som støttespiller. Og dersom du overgir plassen din er du bare en ekte gentleman i likhet med Pilsen og henna Svensken som ingen husker navnet på.

PS: Ikke ta overskriften for bokstavelig. Hva dere gjør innenfor hjemmets fire vegger skal jeg ikke legge meg bort i, men jeg synes vi skal holde oss for god til å begi oss ut i forhold som får en karaktert utover det rent platoniske i Slashingfamilien.

PPS: I tilfellet Mystery Morgan er nok ikke engasjementet som sådan det største problemet. Morgan er riktignok en travel mann, som Borregaardshøvding og familiefar, men her er nok hovedproblemet at han ikke er på facebook, og enkelte opplever han dermed som en passiv spiller. At han ikke er på facebook tenker jeg er greit, så lenge han spiller spillet. Og det er faktisk ikke sånn at han kjører boikott mot enkelte, selv om onde rykter, satt ut av kontekst, kunne tyde på dette. Jeg kan gjerne gi ut nummeret hans, dersom noen savner svar på tradeforspørsler.

Til sist en video man kan se på for å roe seg ned litt når sinnet begynner å ta overhånd: