Hvem spiller plukkes først og hvordan har man forberedt seg til draften? Det nærmer seg Draft-Day.

Slagskuddet har sendt ut spørsmål til alle managere – med unntak av bæsjen som bruker flere måneder på å svare.

Uansett.. D-day på søndag. Hvem går først? Blir det Ovechkin..? Kucherov..? Eller går man for noe norskt – Zucca eller Martinsen? Vet man i det minste hvem man tenker plukke som sitt første pick?

– Hvem jeg har siktet meg inn på som første pick? Det spørs hva David velger, men vet hvem jeg tar hvis han er ledig. Noe mer enn det vil jeg ikke si. Det er hemmelig, smiler manager for Begby Flames. Petter plukker som nummer to i den første runden.

– Har det vært noe særlig til forberedelser da?
– Ikke så mye, jeg håper å få tittet litt ekstra til helgen. Det jeg kan si er at jeg tenker annerledes denne gang. Ettersom det er 6 keepers nå, så har alder mye mer å si på spillere jeg plukker, erkjenner Begby-sjefen.
– Og ja; Heia den som vinner, med buksa full av kvinner!

Det er altså dette som er mannen som får velge og vrake først. Eff er vinneren av 1.picket. Så, vil han røpe hvem han går for?
– Haha! Jeg vet hvem jeg skal plukke, og kan røpe at det blir enten Ovie eller Kuch. Men hvem det blir får dere vente å se, gliser han.

Glise satser han også på å gjøre etter at hele draften er gjennomført. For denne gang vet han hvor han vil.
– Absolutt! Jeg er godt forberdt, har lært mye av fjoråret, har en større dybde i mine betraktninger, og skal luke ut feilene som jeg gjorde i fjor. Jeg tror faktisk aldri at jeg har vært så forbredt som i år, sier han med en autoritær stemme. Man kan føle at mannen mener alvor.

– At det nå er 6 keepers gjør at jeg tenker mer sikt, å det å få tak i keepers med en fremtid, samtidig som jeg skal klare og komme til sluttspill dette året, fortsetter Eff. 
Han gleder seg stort til søndagen, og håper resten av ligaens managere gjør det samme.
– Jeg har har et råd til alle, og det er å kose seg under draften! Jeg kommer til å lage kjellerstua til en bunker fylt med skjermer fulle av statestikk, sier han – og fortsetter;
– Jeg har også et råd til commishene, og det er å være litt mindre arrogante! For det kler de dårlig!

Vi beveger oss over til mannen som ikke har ett eneste plukk i den første runden. Hvordan blir det?
– Tja. Mitt første valg er nr 23 totalt, så jeg har virkelig ingen anelse om hvem jeg velger først ennå. Tipper jeg vet når de 22 første er borte fra lista, sier manager Bakke lattermildt.
– Jeg har rett og slett ikke brukt tid i det hele tatt på forberedelser denne sesongen, så jeg får klemme til litt på lørdags kveld kanskje, fortsetter han.

Noen tanker har imidlertid svirret i hodet hans. For han er klar over endringen hvor ligaen går fra 3 til 6 keepers. Hvordan vil det virke inn på D-day for hans Cacas?
– Vel, jeg har en liten tanke om «tanke» (høhø) for fremtiden, sier han og kremter.
– Meeeeen, jeg har altfor liten oversikt over spillere utover de kampene jeg så forrige sesong, så taktikken er vel så som så tenker jeg.

– Avslutningsvis, til andre managere, så kan jeg nevne at Eff har rett i spådommen om at det kan bli en RW til salgs ganske kjapt denne sesongen!

Fra en manager uten plukk i første runde, til han som har to (#3 og #5); Blue Wings-sjefen.
– Jeg har to plukk, men dessverre er det første plukket minst étt for seint. Jeg tror de to favorittene forsvinner på de to første picksa, sier han.
– Forberedelsene mine til årets draft burde vært god. Ettersom jeg har hele 9 plukk på de tre første rundene. Men de har nok ikke vært så gode som jeg skulle ønske. Har en viss tanke over hva jeg vil plukke når, og forsøker få til en prioritert liste, men kjenner jeg meg rett så viker jeg fra den så fort jeg har kommet til runde 3, fortsetter manageren.

Også i Blue Wings-leieren er man klar over at det går fra 3 til 6 keepers nå, men preger det tankene rundt hvordan det skal plukkes?
– Vel, jeg tenker jo at man må se fremover og hvilke spillere som kan være verdt å sikre seg med tanke på sesonger som følger. Samtidig skal det leveres NÅ også, så det må sikres litt kvalitet fra start tror jeg.

Manageren avslutter med å ønske alle kollegaer lykke til med årets draft, og håper på stort engasjement både i forkant, under og etter draften.
– Og selvsagt gjennom sesongen. Kom igjen, la oss skape liv og røre i ligaen!

Berby er den som skal plukke utenfor «pallen». Hvordan tenker så han om sitt første pick?
– Jeg har jo en plan om hvem jeg vil velge, men jeg holder kortene tett til brystet. Det jeg kan si er at jeg har satt opp en foreløpig liste som jeg skal finpusse på lørdag!

Forberedelser er altså gjort, men manageren utelukker ikke at han må se over listen en gang eller to mens han har antall keepers i bakhodet.
– Litt endring må kanskje gjøres. Kanskje viktigere å  plukke unge og lovende spillere nå, sier han.
– Ellers vil jeg bare si at dere andre ikke har noe å frykte fra meg i år heller. De som taper kamper mot meg bør gå i seg sjøl og vurdere sin egen fremtid i Slashingligaen. Men lykke til alle sammen!

Manager Sørensen har, tradisjonen tro, nytt navn på laget igjen. Men har han noen nye spennende planer hva angår drafting?
– Nei, jeg kjører samme strategi som de andre sesongene mine. Jeg tenker altså ofte ut av boksen, sier han til Slagskuddet.

– Vet du dermed hvilken spiller du tenker gå for som ditt første plukk (#6) i 1.runde?
– Jeg har fem-seks navn på blokka som jeg sterkt ønsker å drafte, men tror det blir meget vanskelig med et dårlig draftpick, sier han skuffet.

Ifølge Sørensen har det ellers ikke vært noen form for planlegging for hans del, inn mot årets sesong.

Olseng, også han med nytt lag-navn, plukker som nummer 7 denne sesongen. Gjør det jobben med å tenke 1.pick lett?
– Nei. Jeg aner ikke hvem jeg vil gå for, men det blir å plukke den beste tilgjengelige på det tidspunktet jeg skal drafte, sier han til Slagskuddet.

På spørsmål om forberedelser inn mot draften, rister han oppgitt på hodet.
– Nei. Altfor lite!

Heller ikke endringen med flere keepers har han ofret for mye tanker.
– Har ikke rukket å tenke så mye på det. Men det jeg vil si er; Lykke til, alle managere! OG; Jeg rekker draften ettersom fødsel fant sted før termin! (Slagskuddet gratulerer!)

Olseng har forøvrig ikke bare byttet navn på laget én gang siden forrige sesong. Han byttet navn TO ganger. Først PML, før han endte opp med hvalene sine.
– Bakgrunnen for PML?
– Puck my life. Men det ble for teit, flirer han.

..her skulle det altså ha kommet et intervju med mannen som plukker som nr8, men vi har ikke måneder å vente på svar fra Lillesekken denne gang. Slagskuddet lover å gi han sjansen igjen til neste sak!

 

Manager Undrum derimot, han klarer i likhet med andre å svare kjapt.
– Og jeg har noen alternativer til mitt 1.pick. Men så langt ned som jeg er på lista (#9, red.anm.), så aner jeg ikke hva jeg kan velge mellom. Må plukke litt taktisk i forhold til hva jeg har av keepers fra før, og hva jeg ser for meg at andre velger også, sier han til Slagskuddet og fortsetter;
– Jeg vet ikke helt hva jeg går etter enda, men det blir nok litt avhengig av hva andre før meg velger. Egentlig mer enn hva jeg styrer selv.
På spørsmål om hvordan manageren har forberedt seg til søndagens draft, blir det kjent at bamsene faktisk ikke vil være til stede i det hele tatt.
– Nei, vi er borte på høstferie, så jeg har laget Excelarket mitt med rundt 500 spillere som jeg har satt opp i draft-rekkefølgen til Yahoo. Siden jeg brått ikke får vært med på draften har også planleggingen blitt litt annerledes enn før. Spesielt med tanke på keepers til neste år og rekkefølgen som ting har blitt satt opp i der, forklarer Undrum. 

 

Som også tenker annerledes i forhold til hva slags spillere han vil gå for.
– Jeg tenker ganske annerledes enn før, ja. Med så mange spillere på benk nå, så har jeg ikke samme behovet for å ha 2 posisjoner på alle. For meg gir det et mye større utvalg. Det er bare å ønske med-managere lykke til! Dette blir nok den mest krevende draften hittil, avslutter han.

– Jeg aner virkelig ikke hvem som er mitt første pick, men finner snart ut hvem som står øverst på excelarket mitt, sier Cømmish – manager Bakkevik. Han plukker som nr 10 i første runde.
– Men, Ovi og Kucherov peker seg vel ut som gode kandidater, tipper jeg. Wheeler også. Er et par fantastiske goalies der også, som man kan sikre seg de neste årene – men jeg aner ikke hvem jeg får mulighet til å hente, fortsetter han.

Cømmish har imidlertid forberedt seg godt hva angår hvilke spillere han vil hente, om tilgjengelige.
– Har laget et voldsomt ExCeL ark i år. Større en noensinne. Snart ferdig med det, skryter han.
– Jeg vil informere om at jeg har endret strategi litt i år. Med ny keepers-regel må man tenke mer langsiktig, men heller ikke bli for oppslukt i unge spillere. Jeg har mer fokus på totalsituasjonen til spiller og lag, sett opp mot playoffukene våre, og verdi i senere hestehandler.

Som ligaens leder har han selvsagt også noen gode lykkeønsker til øvrige managere;
– Jeg ønsker alle lykke til. Nivået er skyhøyt i år. For første gang tenker jeg at det er ikke noen skam å havne under streken, selv om playoff er første delmål!

Heller ikke Torp får plukke høyt i årets første runde. Han kommer som nr.11, og det gjør ikke jobben med å se seg ut noe førstepick enkel.
– Nei, jeg vet ikke hvem jeg kommer til å ta, men jeg ønsker helst en back, sier han.

Torp forklarer at han har fått forberedt seg litt før draften, men at det blir mer når han reiser til fjells nå. 
– Og jeg tenker nok litt annerledes i år, med tanke på seks keepers. Ønsker å skaffe meg tre bra nye i hvert fall, så får vi se hva det betyr…
– Avslutningsvis ønsker jeg å si om nye managere, at Lille-Sekken ser ut til å gå broren en høy gang når det kommer til det å være et ass og håper han holder det oppe!
– Jeg kan åpne med å si at jeg vet hvem jeg skal plukke jeg også, sier JP.
– 2Speed Clippers gleder seg til å ønske Ovechkin tilbake i stallen, sier han triumferende mens han river av seg dressjakken og viser frem dette;
 
I det Slagskuddet trekker på smilebåndet og minner manageren på at han har pick nr 12, innser han at det neppe blir noen russisk maskin på 2Speed Clippers.
– Og jeg har nok dessverre forberedt draften altfor, altfor lite. Jeg håpet på å dra offshore på nattskift for å gjøre ferdig Excel-arket mitt, men det utgikk. Så da må autopick vurderes nøye, sier JP.

Tenker han så annerledes denne sesongen, enn tidligere sesonger, ettersom antall keepers nå økes til 6?
– Ja, denne sesongen skal jeg bare plukke gode spillere.
Og til slutt, noen gode ord?
– De som vurderer å plukke Ovechkin: Pess off! Ellers lykke til!
Lykke til, sier også Slagskuddet!