Eff har virkelig stått på for å skape engasjement inn mot D-day. Slagskuddet takket for innsatsen, ved å samle Effs «Keeps-dom» i egen sak.

– Jeg er så ivrig på ny sesong at jeg kommer fremover til anmelde alle Lag med det de er i dag. Nemlig keepers Karakaterskala fra A-F samlet for hvert lag, åpnet Eff for en tid tilbake. Og her kommer dommene:

Først ut Simons keeps:

Steve Stamkos(C): tilbake fra skade, er han skadeutsatt?? Før brakk beinet for noen år siden 5 sesonger uten og misse enste kamp. Før skaden i fjor hadde han over 1 poeng per kamp i snitt. Min tips: 82 kamper 45 mål 43 assist 26pp 90 hits. minus for at han er Center

Rasmus Ristolainen(D): Ung god back på er up and coming lag. her blir atter en god sesong, en stødig keep i vårt format. Mitt tips 48 poeng og Hits og blocks som i fjor

Nathan MacKinnon (C): 1 picket som ser ut som en million , men har mer vært etter en god rookiesesong i en evig sophmore slump. Simon har åpenbart troa, men dette kan gå begge veier. Mitt tips er 23 mål 33 assist og lite annet. Minus for at han kun er center.

Oppsummering: 2 Centere med både oppside og nedside, en stødig ung back gjør at Simon keeps får en C+ hva meg i år. hadde Stamkos og Mackinnon forsatt hatt RW hadde du vært høyere opp.

Så Lillesekken:

Connor McDavid(C): MR.Mac ser ut til bli noe stort, 20 år og allerede Hart trofeet. Unikt talent, spørsmålet er bare hvor mye bedre enn de andre er det han blir. En typisk genrasjonsspiller, jeg tenker, Mario er taket og han kommer nok ganske nær der. Min tips: 38 mål 73 assist og 36 pp.

Brad Marchand(LW): Ligaen grisegutt har blitt keeperverdig. har hatt to meget gode sesonger på rad, jeg tror året byr på litt regresjon. Mitt tips 32 mål 28 assist 78 pims. slår mine spådommer til er han ikke lenger keeperverdig

Mark Scheifele(C): Min favoritt, en spiller jeg helst skulle hatt selv. 82 poeng i fjor og ser ut til at han kan ligge der i 6-7 år. har flust av ungt talent rundt seg. jeg tror det går litt tråere i form av mål(hadde meget høy skudd % i fjor). Mitt Tips: 19 mål 58 assist 21 PP

Totalvurdering: Har MCD som han kan bygge laget rundt. Marchand tror jeg ikke blir så bra han har vært de siste par årene. minus for to center og ingen Back. men pga MCD er det vansklig og gi under B – så, karakter: B+(MCD A+)

Over til Møkasekken Bakke:

– Her er det mye tvilsomt.

Patrick Kane (RW): klassespiller, men har sammen med Chicago har hatt stor suksess. dog noe tilbake i tid. Har mistet rekkekamerat Panarin. dette gjør meg usikker på om de to siste sesongene poengfangst kommer til gjenta seg. Mitt tips. 28 mål 43 assist og 19 pp altså en skuffende sesong.

Vladimir Tarasenko(RW): Klassespiller, ok helt ok lag. først i alt, Hvem blir hans center?? Stansny,Schenn? uansett hvem det blir så blir det en god sesong. Mitt tips: 41 mål 37 Assist og 26 PP

Patrick Laine(RW): Klassespiller, den naturlige målscorer. det beste Winnpeg har hatt siden Selanne hadde sin debutsesong. Jeg regner Laine foran mange på sikt, allerede i år kan vi bryte en magisk grense på 50 mål. har en kanonsetting med Scheifele som center som kan fore han med mye godt. mye som taler for god sesong, men han må skyte mer for at det skal bli en realitet, fordi han hadde forholdsvis høy skudd% i fjor. Mitt tips: 52 mål 36 assist 110 hits

Konklusjon:Ole-Martin Bakke har 3 klassespillere, men alle er RW. Det er til få vondt i hodet av fordi vi har bare 2 plasser til RW, her blir det mye poeng ut vinduet. Trade alert til alle oss andre. jeg tipper Bakke kvitter seg med Kane kanskje i en trade med Nils mot Tavares
får en karakter i trekk for at de alle har lik posisjon.
Karakter: (C+)

Så over til Olseng:

Sidney Crosby(C): vært en av verdensledende et 10 år nå. scoret mye mål i fjor, jeg tror det blir en liten tilbakegang snart om ikke i år, men kommer til dominere en stund til, hvis han forblir skadefri. mitt tips: 34 mål 51 assist 31pp
Brent Burns(D): et udyr i vårt format, og ellers i det meste av statistikk. skyter mer nå enn når han var høyreving. Jeg tror det blir en regresjon i år ikke mye men tilbakegangen starter i år. noe pga alder noe pga lagets kvalitet. mitt tips 24 mål 41 assist

Leon Draisaitl(C/RW): tysklands store helt, her er jeg meget usikker på årets sesong. fikk en dyr kontrakt. jeg er usikker på om han kommer til være rekkekamerat til MCD eller ikke. for meg ser det ut som om han blir 2 rekke center som vil gjøre han mindre attraktiv. på sikt et godt valg, men jeg er usikker hvor god han er på egne bein.

Konklusjon: beste keepgruppen til nå, 2 hvor alderen jobber mot dem, og en mulig up and coming. Bra fordelt på posisjonene. Kjetil er som alltid en slu rev, og hans keeps viser det til gangs.
Karakter: A-

 

Torp er neste: 

Auston Matthews(C): 40+ mål som rookie er ikker verst, spørmålet er hvor langt rekker han. jeg tror dette er en spiller vi alle vi skulle ønske vi hadde. jeg vil følge med på total poengfangst går opp, ga lite perifre stats i fjor. blir nok en god sesong. Mitt tips 43 mål 40 assist 27 pp. God klasse keep i 15 år uten skader

Erik Karlsson(D): Ligans beste og meste stablie back i vårt format. hadde er god øking i blocks i fjor, er litt skadet i starten av sesongen mulig. her kan bare skader sette en stopper for at han får 70+ poeng i år igjen. mitt tips er 21 54 assist. 

John Tavares(C): en åpenbar klassespiller, litt svak sesong i fjor. er i kontraktsår etter og ha vært ligaens dårligst betalte superstjerne. har fått eberle som leke kamerat. føler han var på gulvet i fjor, men er en spiller med meget stor mulig poeng kapasitet. kan være topp 3 i poeng i år. mitt tips 32 mål 54 assist og 32 pp

Konklusjon: Nils har ligans beste keepers.litt minus at det er to rene Centere, men her kan dette forsvares.
Karakter: A (med tavares eller matteteus som Lw/rw hadde det vært a+)

Eff kjører videre fra Torpærn, til Sørensen:

– Dette er mildt sagt tvilsomme keeps.

Kris Letang (D): flott spiller i flott lag, godt pp og alt er på plass. HVIS HAN Holder en uke i sesongen da. Ligaens kroniker, popper piller som få, fyrer har faktisk hatt et slag.
spør du meg er det galskap at han får fortsatt lov til spille. En bokser hadde aldri fått bokse med hans sykdoms historikk. det sagt han kan få et veldig bra år i år, men jeg tror det blir skade igjen, håper bare ikke han faller om dør rett på isen. Mitt tips: 24 kamper 9 mål og 17 assist. 

Wayne Simmonds (RW): I slekt med en gutta i RUN DMC. power forward med to veldig gode år bak seg, gjør my mål i PP. Philly har mange gode talenter som kan utfordre han i form av hans rolle i laget. jeg tror det blir litt regresjon i år. og det ser enda verre ut på sikt. mitt tips 26 mål 20 assist 21 pp og 144 pim 130 hits. Bra men ikke så bra som de siste årene.

Matt Murray(G): back to back med bøtta, i diskutabel førstemålvakt på første året. jeg er usikker på mye, itilegg til at jeg tror at pittsburg ikke gjør det så bra i grunnserien i år. goalies blir ikke like viktig som i fjor, men et helt klart OK Keep. er et par porsects som kan utfordre han i pittburg i løpet av et par år. Mitt tips 61 kamper 34 wins 2.52 GAA .913 SV%. altså en ikke helt kanon sesong.

Konkslusjon: hva sier man om ligans mest tvilsomme gruppe keeps. det kan gå bra, men sjansen for at noe ikke blir som det har vært er definitivt tilstede. simmons er bra, men hvor lenge? murray er ok på et godt lag. og letang burde fått forbud mot å spille.
Karakter (D)

Mister Berby er nestemann:

Max Pacioretty(LW): en meget stabil og god spiller. 30 + mål de fire siste sesongene. Får pp1 tid og mye gode situsjoner. spent på hvem som blir Centern hans, dette har noe og si for om han breaker 40 mål i år. Mitt tips er 36 mål 31 assist 21 pp 80 hits

Rikard Rakell(C/LW): to posjons svenske med duckface. kanskje greit hans spiller i ducks. 33 mål i fjor ser bra ut, Men her er det et problem skudd% var skyhøy. 6% over hans karriere snitt. holder han dette snittet sesong på sesong er han den nye Alex Tangay, men det tror jeg ikke han blir. skade på medspiller gjør at han mulig spiller mer center i år. kommer det flere skudd kan han følge opp fjoråret, mitt tips: 26 mål 25 assist

Pekka Rinne (G): hofteoperert finsk veretran. bra sesong i fjor, men blir pushet av sin finske erke nemesis Saros. dette er en svært tvilsom keep på sikt, samt goalies ikke en så verdt i år. bør ikke være blant de 6 keeps til året. mitt tips: hofteskade 32 kamper 19 seire SV% 902.

Konklusjon: Mac pac er bra men ikke best, Rakell har peaket og Rinne kommer til og forsvinne.
Karakter: D +

Eff tar så for seg Foss: 

– Keeperne her, de er dessverre overraskende bra.

Jack Eichel(C): for en fyr, skyter som få, kommer til utforde ovie i år om flest skudd på en sesong. tror han kommer til få en kjempesesong, for meg er hans tak høyere enn Mattews. rett og slett for at han er en bedre spiller, den mest spennede spilleren etter MCD. Tror hvis han forbli skadefri så blir det en kanon sesong. Vil få spille mot de nest beste rekkene, da buffalo bruker O´reilly mot de beste. PP1 og mye offensive starter. Mitt tips: 42 mål 49 assist 33 PP.

Drew Doughty(D): en av ligans beste backer, og veldig keeper verdig, men hvor godt er laget. et greit keep, ryktet om at han er ønsket i Toronto gjør han interessant på noe sikt. Men jeg tror det blir en litt skuffende sesong. Mitt tips: 11 mål 31 assist 62 pims 120 Hits 119 Blocks. litt som fattigmanns Weber dette.

Carey Price(G): ligans beste målvakt,men blir det en skade er spørsmåltegnet. Alder blir det også om noen sesonger, men en soleklar keep. Mitt tips: 39 wins redning% .929 og Gaa 2.12

totalvurdering: en av de mest spennede, med bra back og en konge keeper. Foss har en gyllen mulighet til ta bøtta, med masse flotte plukk i de to første rundene. nå gjelder det å ikke velge feil 
Karakter (B)

Undrum er neste på lista:

– Dette er en manager med fullt fokus på gode Ds.

Victor Hedman(D): Tampa sine store svenke,et talent som har bukt tiden sin på å bli keeper verdig. men det er han nå og sikkert 10 år til. her er mine spørsmål hva taket hans er. og hvem som kan utfordre han på sikt i pp1 tis ovs. det tror jeg skjer allerede til neste år. tror det blir en god sesong. Mitt tips: 14 mål 51 assist.

Tyler Seguin(C): liten off i fjor, dvs 72 poeng uten skade. laget slet stort, men i år tror jeg det blir mye bedre. Blir det Benn-Seguin-Radulov så er dette årets rekke. tror det blir et bra år for denne hurragutten. Mitt Tips: 36 mål 47 assist 31 pp

Pernell-Karl Sylvester Subban(D): Mannen med det fete navnet og de feteste dressene. er nå i Nashville etter hans ego ble for stort for fansk kanadikkene. skade litt i fjor og generelt en skuffende sesong. får ikke spille like mye PP1 som før. 3 sesonger siden var spørsmålet om man skulle velge han eller Karlsson. Subban er bra, men ikke bra nok, til være eliteback.han har stor konkuranse med om spilletid i de beste situasjoner. får en ok sesong, men har falmet litt i verdi. Mitt Tips: 15 mål 35 assist 93 hits og 104 blocks.

Totalvurdering: trond har samlet seg opp bra assets, men ingen åpenbare stjerner. alle er i god alder og har noe tid foran seg. han er den eneste med 2 backer og seguin er C/RW så han får litt pluss for det
Karakter: (B+)

JP, mr Autopick er neste på lista til Eff:

Niklas Backstrøm(C): stabil og gode svenske, men vanvittig hockey intelligens. PP konge og 2 Center? jeg tipper det blir et godt år som vanlig. føler han er litt under vurdert av alle. Mitt tips: 19 mål 54assist 38 PP

Dustin Byfuglien(D): Big Buff er en fantasyback som få, soleklar keeper. og et udyr i vårt format. blir nok et år på det gjevne for vår ikke fulgt så smarte norsk ettede venn. Mitt tips: 17 mål 31 assist 100 pims 280 skudd 210 hits og 104 blocks og 25pp

Joe Pavelski(C/RW): vært bra de siste årene, men hvor bra er laget ? for meg tror jeg at det blir en sesong med en liten tilbakegang. Mitt tips: 30 mål 34 assist 26 pp

Konklusjon: helt greie keeps, men jeg skjelver ikke i buksene av dette. helt middelmådig
Karakter(C+)

Pettern da? Hva tenker Eff der?

Evgeni Malkin(c): NHL mest undervuderte spiller, men til tross for at han er en nydelig spiller er han også mye skadet. her lukter det 65 kamper med 1.2 i snitt poeng, ikke verst og definitivt Keeperverdig, spørsmålet er hvor lenge det varer. Kan Malkin bli den nye Jagr? neppe men kan ei heller utelukkes. Mitt tips 65 kamper 23mål og 55 assist.

Jamie Benn(LW): slik som laget han hadde han dårlig sesong i fjor, i år kommer han fryktlig tilbake. spent på rekke kombo blir det Benn-Seguin-Radulov blir dette kanon. Mitt tips: 36 mål 49assist og vanlig 100+ hits. Elite keep i vårt format.

John Klingberg(D): Fattigmanns Karlson slet som laget sitt i fjor, i år vender det med laget, å da og for klingberg. har fått inn en Metod som backpartner som jeg tror hjelper han slippe seg mer løs offensivt.får PP1 tid, jeg er dog litt skeptisk på sikt, med Honka og Heiskanen på vei opp i systemet. Se etter hvis Honka tar noe PP tid i år, dette er et dårlig tegn. Mitt tips: 14 mål 46 assist og 24 pp og lite annet snacks.

Totalvurdering: mye faller på om Dallas får en god sesong, hvilket jeg tror de gjør. Det skriker i fremtiden i Petter hender dette, men en respektabel gruppe keepere. pluss for ikke være i Center fella
Karakter: B

Til slutt har Petter, Slagskuddet og Møkasekken-Bakke vurdert Eff sine keeps:

Petter skriver:David Pastrnak: En særdeles habil unggutt som allerede har begynt å levere både på mål og assist. Er i tillegg på en god førsterekke samt førstePP i Boston. Denne karen er ikke langt bak (men fortsatt bak) McDavid, Matthews, Laine og Eichel og kommer til å levere i mange år fremover. Tipper han som top 5 RW i poeng i gjennomsnitt de neste 5 årene. Tipper rundt 70 poeng jevnt fordelt på assist og mål.

Filip Forsberg: Enda en forholdsvis ung kar som har mange gode år foran seg. Er ikke helt sikker på rekkekameratene men blir det med Johansen og Hartnell så tror jeg det blir en bra kombo med både fart og smell. Enda et bra valg i vår keeper-liga, men tror ikke han kommer til å gjøre det like bra som Pastrnak. Ca 32 mål, 30 assist.

Shea Weber: En D-man som i tillegg til å være en bra poengplukker fyller på med hits og blocks. Spent på veien videre i Montreal, men fortsatt en solid keeper noen år til. 20 mål og 25 assist, 125 hits, 130 blocks.

Karakter: B. Pluss for tre forskjellige posisjoner samt to unge fremadstormende, noe trekk for aldrende D-man og at ingen av disse er tre er helt i toppklasse i vår fantasy-liga.

Bakke skriver om Weber; Shea Weber, er Mr. Fantasy «on the decline»? Blir fortsatt en solid spiller i år, dårligste sesong poengmessig ifjor siden sesongen 07/08. Leverer fortsatt bra i andre kategorier og regner med at han gjør ny solid +/- denne sesongen. Tror han stopper rundt 40 poeng i år også. Nærmere sagt 46 for å være eksakt, hvorav 17 er scoringer. 20PP, så han drar inn bra med poeng for Mr. Eff denne sesongen også!

Foss skriver om Pastrnak; Den talentfulle 21 år gamle tsjekkeren ble ryktet tradet bort før trainingcamp, men ser ut til å bli værende i Bruins. Uansett lag er dette absolutt keepermateriale, og jeg har troen på en ny god sesong for ham. Tips; 35 mål, 42 assists, 21 PPP.

Hva angår Forsberg er han spennende, men jeg er litt usikker på han denne sesongen. Tror han vil ta noen steg tilbake, – la oss tippe 23 mål, 30 assist, kanskje 15 PPP.