Slashing-sesongen 2017/18 er ved veis ende. Begby Flames gikk til topps både i serie og sluttspill, og ble av mange omtalt som en verdig vinner. I etterkant av sesongen er det tid for å kåre Årets lag – og finne ut hvem som er Årets GM. Slagskuddet gir deg svarene!

Årets Slashing-lag har blitt stemt frem av ligaens managere. Et visst antall spillere ble plukket ut i de ulike posisjonene, ut fra hvor godt de hadde markert seg fantasymessig ved slutten av vår sesong. Følgende spillere utgjør Årets lag etter at stemmene er talt opp, og årets manager er også kåret (se intervju i bunn av saken):

Vi kan ta en titt på hvordan stemmene har fordelt seg på de ulike posisjonene:

CENTER

LW                                                                                  RW

D                                                                                      G

GM

Tre managere mottok stemmer. Men Petter var like suveren her som i alt annet denne sesongen:

– Oi, så stas å bli Årets GM! Jeg må jo få si at det har vært en fin sesong for min del med mange wins fra begynnelsen til slutt, åpner Flames-manageren.

Slagskuddet minner ellers om denne fantastiske saken om Petterns «Klassereise av de sjeldne»; LINK

På spørsmål fra Slagskuddet om hva manageren vil trekke frem som høydepunkt og skuffelser fra årets sesong, trekker han straks på smilebåndet.
– Ahhh – Høydepunktet må ha vært da jeg sakte men sikkert dro fra Nils i finalen, sier han.
– Når det kommer til den største skuffelsen, så må det nok ha vært Allen. Han har vært svært ujevn. Vi kan jo også ta med Atkinson som ikke begynte å levere før han var tilbake fra skade ut på nyåret. Synes også Krug underpresterte en god stund før han kom som en rakett de siste månedene.

– Jeg kan også nevne noen overraskelser i løpet av sesongen. For det første Vegas! – og spesifikt Marchessault for min del. Var vel ikke så mange som trodde han skulle gjenta fjoråret i Panthers, så jeg fikk plukket han relativt seint i draften, gliser Begby-sjefen.
– Men hele Vegas-laget har jo vært helt rått, med mange spennende spillere. Jeg tror det blir artig å følge dette laget neste år, og se om de kan følge opp årets sesong som en av de beste lagene i ligaen, fortsetter han.

Årets GM er videre fornøyd med, og overrasket over, at Malkin har vært bortimot skadefri (med unntatt av noen få kamper) denne sesongen.
– Og da kan man se hvor sinnssykt mye poeng han plukker. Ligger jo alltid langt over et poeng per kamp, men ofte skadeplaget som sagt, sier Pettern.

Årets sesong er over for vår del – og tankene begynner vel etterhvert å jobbe mot 2018/19. Hva tenker regjerende mester om det som venter?
– Oi.. Det blir vanskelig å forsvare denne sesongen, men jeg føler jeg har bra keepere hele veien nå, så veldig spent på neste draften. Jeg er også spent på om det kommer opp noen nye bra rookies, sier han.
– Så skal det sies at det også er veldig mange andre lag i ligaen vår som har veldig gode keepere, med Trond i spissen med det som må være både det yngste og mest fremtidsrettede keeper-settet noensinne. Bare å glede seg, avslutter Årets GM.

Slagskuddet gratulerer!