Sørensen og nykommer-Helge er de som har overrasket øvrige managere mest så langt i sesongen, mens Eff er den som har skuffet mest. Det viser undersøkelsen Slagskuddet har gjennomført.

For å ta det kjipeste først. Ringreven Eff får klart flest stemmer som største skuffelse denne sesongen. Blant begrunnelsene er at troppen hans er alt for god til å ligge på siste plass på tabellen, at det ikke mønstres det beste laget til hver kampdag, og at det savnes engasjement.  

Eff ligger altså på 14.plass etter 15 ferdigspilte uker. Han har, i likhet med JP, 2 seire og 13 tap.
– Alt for mange poeng ligger igjen på benken til Eff. Det er trist. Eff er en viktig del av ligaen, og kan utrolig mye. Hadde laget blitt matchet skikkelig hver uke hadde han vært høyere, sier en av managerne i sine svar.

Også Swinger får flere stemmer som skuffelse, med begrunnelse som at en manager med hans erfaring burde ligget høyere – at han har lag til å kjempe i toppen.

Tommel opp

Fra trist til smil: Det er to managere som stikker av med flest tomler opp som de mest positive overraskelsene så langt denne sesongen.

– Quebec har lagt vekk brekkbønne-nykkene sine og karra seg nesten helt til topps, skryter blant annet JP.
– Jeg hadde trodd det ville ta lenger tid før han var helt der oppe, erkjenner også Bakke.

Og mens den ene manageren som får ros er gammel traver i ligaen, er den andre helt rykende fersk;

– Vi må ikke glemme nykommer-Helge i kampen om positive overraskelser. For en debutsesong. Han overtok et godt lag, men har bygd på godt selv også med litt autoplukk og litt utskiftninger – og han setter lag og følger med. Veldig morsomt, sier Blue Wings-OC.
– Ja, han har vært overraskende konkurransedyktig han Helge, selv med autopick, sier Olseng.


Trades og målsettinger

Olseng er ellers ærlig på at sesongen har bydd på mer enn forventet av stang-inn-matcher for eget lag.
– Jeg tenker jeg har målsetting om en grei sesong. Jeg er nok ikke helt i toppen når sluttsignalet går, men bør befinne meg på 4. – 6.plass, sier han.

– Det kan være jeg må gjøre noen trades, og da er det greit for andre managere å vite at jeg er litt svak på defence. Så backer kan være noe jeg kan være interessert i å trade for, fortsetter han.

-Om du har hatt stang inn, har jeg hatt stang ut, sier Tango. Han føler det har blitt lite uttelling tross mye fantasypoeng.

Tango befinner seg på 11.plass på den tellende tabellen, men ville faktisk vært oppe på en 6. om det handlet om kun poeng.

-Så nå er jeg åpen for trade med Scheifele, om det frister!, roper han til de andre managerne.

-Nei, ikke aktuelt med trades her. Selv om sesongen min har vært under enhver kritikk så langt. Jeg har glemt å sette laget alt for ofte, også er jeg hardt rammet av skader denne sesongen, sier Bakke – som har mål om å være topp 3.

-Ikke interessert i trades jeg heller. Jeg er alt for avhengig av de folka jeg har i troppen, sier Fittadora-Berby.
Han har klart mål om topp 3-plassering, og er fornøyd med hvordan sesongen har forløpt for egen del så langt.
-Det har gått over all forventning. Jeg synes jeg og Olseng er ganske like. Ingen superstjerner på laga, men vi gjør de bra likevel, sier han.

Mens Berby smiler er Petter-Flames småtrist.
-Jeg skjønner at Fittadora er happy altså. Han har overrasket positivt med smarte plukk og bra med poeng på det jeg vil kalle et middelmådig lag. For egen del.. tja.. Sesongen har vel vært under pari så langt. Jeg gjorde noen fryktelig dumme taktiske valg, som å kaste Benn og Morissey. Det straffer seg, sier han oppgitt.
-Så jeg er absolutt åpen for trades. Til riktig pris, selvsagt! Men noe må til, for jeg sikter meg inn på sluttpillplass. 7.-8. bør være greit.

Serieleder Torp og teddybjørnen Undrum er absolutt ikke interessert i å trade vekk noen av stjernene. Torp skal tross alt holde seg der oppe i toppen.
– Men jeg er kanskje litt tynn på backen. Også kunne jeg vært enda bedre, for jeg har hatt alt for mange poeng på benken, sier han.

– Jeg har nok hatt mye flaks så langt i sesongen. Det er blitt flere poeng enn jeg har fortjent – men derfor er jeg heller ikke interessert i å gjøre trades på stjerner. Jeg synes jeg har en god samling av prospects og erfarne spillere, sier Undrum.

Poeng, både fortjente og ufortjente, er noe JP 2speed kunne tenke seg også.
– Sesongen har vært møk, i likhet med enkelte andre lag som skuffer meg stort, men jeg minner meg selv på at 2speed er i en rebyggingsfase. Sånn sett er alt mulig å trade også. Marchand kanskje? Anyone?, spør han og ser rundt seg.
– Så lenge jeg kan få inn spillere som kan levere ekstremt mye poeng i sesongene som kommer, så er jeg klar, legger han til med et smil.

Kanskje kan nykommer-Helge være en potensiell tradepartner.
-Tja, jeg aner ikke om jeg har noen som kan være aktuelle å trade vekk. Ikke vet jeg hva jeg er ute etter heller, sier han.

-Målet mitt er å ha et lag som kan kjempe seg til sluttspillplass. Jeg vil gjerne bli dårligst rundt 7.-8.plass. Som rookie er jeg veldig fornøyd med sesongen så langt, gliser han.


Fuck off

Så, noen utvalgte hilsener til de andre managerne;

– Ehh… hællæ!, sier Helge.

-Lykka till grabbar, svarer Bakke.

-Husk å sette laget da, alle sammen, oppfordrer Undrum.

-Jajda, Trond. Og PASS DERE NESTE SESONG, da kommer jeg, roper JP.

-Alle må bli med neste sesong også!!, ber Tango – mens Olseng renser stemmen;

-Ja, ellers er det Fuck off Bakke og Torp, om dere gir dere! Lykke til til alle andre!
-La oss finne tilbake til gleden med ligaen a. Dette er tross alt landets beste. Vi er Slashing for svingende. Kom igjen! Opp på hesten alle sammen!!, avslutter OC.