For første gang skal han lede sitt lag fra sesongstart. For første gang skal han delta i draft. Kjetil Olseng er spent på det som venter, mens Kenneth Sørensen er for veteran å regne. 

– Jeg håper å kunne få en draftposisjon på øvre halvdel. Jeg er jo draftrookie, så jeg vet ikke helt hva jeg går til, sier Olseng ærlig. Han er ikke kledd som noen typisk manager der han sitter, Rød i kinna, og med en rød-bl «coach»-ish look med lue og ei gammal hockeykølle. Men man trenger ikke dress for å oppnå suksess, tror Olseng. Og til sitt originale lag «Kjetils team» håper han å kunne sikre seg en poengkonge. Men – han er klar over at konkurransen kan bli hard.
– Typisk nok har jeg en av de spillerne som vil plukke mye poeng øverst på ønskelista. Av de som ikke er keepers er det typiske Benn, Kessel, Kane, Johnson og Hall. Jeg ble egentlig ganske glad i Bob i fjor og tror Columbus blir vesetlig bedre i år. Kanskje jeg går for han, sier manageren.

SPILL KORTA RETT
Mens Olseng er for fersking å regne, er Sørensen en veteran. Både på snåle trades (ref. intervjuet med Bakke og Eff), og på det å være brekkbønne.
– For å ta saken om at jeg har tradet meg vekk først; Det var jeg som hadde flest spillere med mindre enn 10% own. Bouma, Borowiescki, Ellis, Killorn, Hoffman og Ekblad. Samt at jeg traff på plukk som Talbot når Henke var ute, og Darling da Crawford var ute. Så argumentet er meget tynt! Det kan du siterte meg på, sier Quebec-sjefen til Slagskuddet.

Han har ingen picks i 3. eller 4.runde, og bør derfor slå bra til i de to første. Men som hvilket lag han skal plukke, det blåser han i.
– Jeg har ingen spesielle ønsker på posisjon inn mot draften. Alle har like gode muligheter til plukke gode spillere om man spiller korta riktig. Likevel er det nok ingen hemmelighet at Jamie Benn er ligaens beste free agents, sier Sørensen – og legger raskt til; – Men det er fire-fem gjevne som kan gå først.

BOSTON VIL SLITE
Og mens Sørensen bruker mye tid på å sette seg inn i, og vurdere de ulike spillerne, er newbie-Olseng mer fascinert av FetterAnton-metoden.
– Det blir vel å sette opp autopick-opplegget. Jeg har ikke noe excelark som Simon, eller har kjøpt blader som andre. Likevel tror jeg at jeg kommer til å gjøre en helt middels draft. Jeg tipper Simon, Eff og JP kommer til å gjøre det skarpt. Slenger også på Morgan som en dark horse der.

– Og hvem har du minst tro på?
– Trond er nok den jeg har minst tro på. Han har mye å gjøre hjemme, i tillegg til overdreven tro på Boston som kommer til å få en lei sesong i år, sier Olseng.

LEGENDENE MÅ LEVERE
Quebec-manager Sørensen har stor tro på en god draft for Torp.
– Nils gjorde det bra i draften i fjor, så han er nok en sterk konkurrent. Bakke, Eff og Grandal er også der oppe blant oss gode managere. Har større forventninger til managerlegender som Foss og Bakkevik, sier han og smiler fra øre til øre.
– Men jeg har dessverre ikke trua på Simon, Morgan og Fair Lady Begby, sier han.

I det Slagskuddet skal til å takke for praten å gå, reiser han seg, hever pekefingeren og roper;
– Et lite tips til Simon og Nils: Sesongen varer frem til slutten av April!