Han heter Petter Magnus, og han gråt når han ble født. Det er nok kanskje ikke så spesielt i seg selv, men at han i det herrens år 2018 skulle stå som Mester, Champion’e, vinner av The Double og sannsynligvis en bunke andre pokaler i Slashingligaen, det var det nok få som hadde forutsett. Petters liv har nemlig vært en klassereise av de sjeldne, og vi har valgt å ta en titt på veien som ledet opp til hans utrolige triumfer i Slashingligaen 2018.

Kontrastfylte år på Hannestad

En oppvekst på Hannestad er mer enn de fleste kan ønske seg, noe jeg er sikker på at Slashingligaens Brevikramp kan skrive under på. Livet var likevel ingen dans på roser for Petter. Han fikk kjørt seg ganske hardt hjemme, og ble hjernevasket til å ha uhyre tvilsomme favorittlag i de fleste idretter. Gutten ble sågar stjernentilhenger, og et bedre tegn på at noe er galt skal man lete lenge etter.

Slashing.no har gått hardt til verks, og det har vist seg at brutale metoder ble brukt for å presse frem denne adferden, og blant annet ble Petter ofte låst inne i bagasjerommet på familiens bil. Naboene ble ofte plaget av høylytte og desperate skrik, noe som ikke akkurat fikk gulrøttene til å smake bedre der oppe i Lapskausåsen. Ved 6 års alder var Petter langt nede.

En ny vår i Lord Schafts univers

Redningen for Petter kom fra uventet hold. Den lokale legenden, Lord Schaft, viste nemlig Petter interesse i skolegården på Hannestad, og det tok ikke lang tid før Petter ble indoktrinert, innlemmet og tatt i bruk av den mektige Lorden. Som en av de mest betrodde livvaktene smilte livet igjen, og Petter fikk mange medaljer for sin oppofrende og heltemodige innsats i arbeidet med å forsvare Kongesteinen. Dette gjorde Petter til en av skolegårdens mest fryktede og respekterte gutter, og ved 10 års alder var Petter igjen høyt oppe på næringskjeden på Hannestad. Han kunne til og med samle på Flames hockeykort uten å bli hetset for dette.

Berg- og dalbanen fortsetter

Dessverre skulle det vise seg at Petter enda ikke var ute av skogen. En ny og skjult trussel dukket opp, som skulle endre livet hans fullstendig. Internett. Når Pappa-Vestberg installerte et 28.8-modem var han nok lykkelig uvitende om hvilket forfall dette skulle lede til hos arvingen. Petter ble nemlig mer enn fengslet av revolusjonen, og når han var 15 år var han hensatt til å være en bleik nerd, med et sosialt liv som bestod av å tøffe seg på #Hannestad og å spasere turer på en liten runde ved Hannestadtunet. Respekten var forsvunnet som dugg for solen, og Petter var nå blitt en lortenes lort, bomsenes boms og fjottenes fjott.

En siste opp og nedtur

Siden den gang har det fortsatt å gå opp og ned for Pettern. Gjennom glansdager i russetiden, der han kapret en ettertraktet møy fra musikklinjens krokete ganger, og sosialt nirvana på Circus Hiof, gikk det rett i kjelleren den dagen gutten flyttet til Fredrikstad. Etter alle disse opp og nedturene fikk han et behov for å se tilbake til livet sitt, og han tegnet følgende graf, som skulle bli en nøkkel både til varige oppturer, og ikke minst har det ført han frem til sesongens totale dominans i Slashingligaen.

Etter å ha sett litt på grafen var alt Petter kunne tenke at livet hans så ut som om de gikk i bølger. Neste resonnement ble derfor å oppsøke bølgene, og han sørget for å få permanent hyre på diverse cruiseskip som nøkkelkortprogrammerer. Dette hadde mange fordeler for Petter. Det fikk livet hans tilbake i balanse, men ikke minst har det også gjort at han har nærmest ubegrenset tid til å drive research på spillere i ligaen. En vanlig arbeidsdag for Petter er delt opp som følger:

Men den virkelige grunnen til Petters suksess er at svinet reiser rundt på de syv hav med NHL-legender, som gir han inside-tips som er så bra at det blir helt uoverkommelig for oss andre. Senest er han observert sammen med Bernie Nicholls ved Bahamas. Ikke rart det har blitt mange Pumpernickels på Petter i år.

Så sammensatt, eller?

Selv har Petter en ganske annen forklaring på hvordan det har gått så bra. -Jeg fikk en bra start med å kunne drafte Kucherov, pluss at jeg fikk hentet flere jeg hadde trua på, som Leeo g Kane. En skadefri Malkin og gutta i Dallas har også levert bra, så da blir det bare velstand, sier han. Så enkelt altså?

Vi andre får bare krysse fingrene for at bølgemønsteret til Petter fortsetter, slik at han neste sesong er på vei ned mot avgrunnen igjen, og gjør plass til at en av ligaens virkelige hedersmenn (les: gutta på Kåntåret) kan ta pokalen hjem. Vi ønsker uansett, i god sportsånd, å gratulere Petter med seieren. Det må sies å være fullt fortjent, og til 20 i stil. Hill, hill!