Tiden går (heldigvis) fort mot draft for managerne i Slashingligaen. Men hvem har de ulike mest tro på, og hvem anser de som den svakeste til å plukke gode spillere? Og hvor tidlig vil egentlig rookien Rasmus Dahlin gå?

Hva angår forberedelse til draften har manager Undrum smått begynt med research.
– Jeg har begynt å jobbe litt med det. Det er jo begrenset med draftguides og slik som jeg har lest igjennom, men sett litt på stats fra i fjor. Foruten meg selv tror jeg at Petter kan gjøre en god draft denne sesongen. Han gjorde det kanonskarpt i fjor, og jeg tror ikke han hviler på laurbærene når mulighetene for verdens første to-rader er til stede, sier han.

– Og hvem som vil plukke dårligst? Vanskelig å si, jeg vet egentlig ikke. Føler at det er mange med veldig god kontroll, så det er vanskelig å plukke ut noen, sier han feigt.

Litt mer frempå er han når det gjelder spådom for draften;
– Det blir tatt 7 rookies før runde 7! ..og Dahlin, jeg blir overrasket om han ikke går topp tre.

– Topp 3, Trond? Dahlin går først. Garantert, sier manager Torp.
– Også kan jeg spå at nr. 2 og 3 i den egentlige NHL draften kommer til å falle langt ned i vår draft og bli vesentlig bedre fantasyspiller enn Dahlin i lengden.

Med skråsikkerheten i stemmen, tyder mye på at manageren har begynt å forberede seg godt inn mot draften.
– Ja. Og jeg jobber etter metoder som er langt forbi alle dere andres hjernekapasitet, så jeg ønsker ikke å utbrodere her nå, sier han og ler hånlig.

Han har dog tro på at Kåntåret-kompanjong Swinger kan gjøre en god draft.
– Føreren vil nok plukke godt – fordi han nå etter lang tids hardt liv ikke har en dritt å drive med, sier han. Og ler igjen.
– Men for å være litt seriøs. Den som vil gjøre en svak draft er Møkasekk den eldre. Hvorfor? Fordi han er en douchebag!

– Så kjøss meg i rævva! I år tar toget alt!

flames-sjefen har sittet med stjerner i øynene mens han har hørt Torp uttale seg.
– Nils gjør det vel bra som vanlig i draften, sier han forsiktig til Slagskuddet.
– Men ellers har jeg litt trua på Bakke, fortsetter han.
– Og.. Sørensen og Blue Wings, dere vil nok gjøre det dårligst på draftday. Jeg tror følelsene kan bli litt for sterke der i gården noen ganger.

Hvilken følelse har så Petter når det gleder plukk av Dahlin?
– Han går første runde.
– Ellers kan jeg vel avsløre at jeg ikke har begynt å forberede meg noe særlig enda, og jeg er fortsatt usikker på keepers også..Men; Heia den som vinner, med buksa full av kvinner!

– Jeg satser ikke på å vinne alt til året. Jeg har en mentalt bilde av hvordan laget mitt skal se ut i forhold til draften, og jeg leter etter spillere som jeg tror kan være undervurdert etc. Men jeg kan ikke avsløre for mye. Og jeg satser altså ikke på å vinne til året, men å komme til sluttspill.

Hvem andre enn seg selv mener Eff at har orden på papirene når man går inn i draft da?
– Tja, Nils pleier å være stødig, men jeg holder en knapp på Begby Flames. Og en dark horse er Undrum, som kanskje brått kan ha fått orden på galskapen sin. Jeg kan ellers si at JP er i ammetåke, så jeg tipper han vil gjøre en dårlig draft. Ellers kan man alltid dra frem Kenneth, som ofte gjør mye rart. Meeeen – man skal aldri avskrive at lillesekken går på en softmore slump heller, sier Eff.

Han har ellers følgende sære spådom;
– Nils plukker Kadri, for få 1-2-3 C til Maple leafs. Hva angår Dahlin er det litt vanskelig å si hvor tidlig han kan gå hos oss. Hadde han vært løper så tipper jeg 1. runde, men back er vanskelig. Men det blir nok og plukke en for fremtiden!

– Dahlin går tidlig, uavhengig av posisjon. Han er blant de fem første som plukkes, tror jeg, åpner Blue Wings-sjefen.

Han har begynt å kjenne suget etter fantasyhockey igjen, og ser frem til at spillet åpnes.
– Forberedelsene har vel ikke startet, men suget er absolutt der. Mest tanker går det nå i forhold til keeps.

– Hva angår draften så har jeg tro på at Nils vil gjøre det godt. Usikker på hvor mye føreren og JP får forberedt seg, med alt mulig som skjer på hjemmefrontene deres, så får si at det er en av dem som vil komme til kort da.

Manageren spår videre at Kjeksen Eriksson vil bli plukket før draften er over. I motsetning til forrige sesong, hvor han ble liggende urørt.

– Håper folk nyter siste rest av årets sommer før draften og hockeyen tar overhånd. Håper vi ses til awards i år også, åpner Bakke.
Han er kjempeklar for ny sesong i Slashingligaen.
– Ja-a. Draft osv har jeg ikke tenkt så mye på ennå, men jeg egger inn et gir når ligaen er åpen. Hviler meg i form enn så lenge, smiler han.

Noen han ikke tror hviler, men som forbereder seg og vil gjøre det godt i draften, er Torp og Undrum.
– Flere vil som alltid gjøre en bra draft, men de to herrene er nok mitt tips om hvem som vil gjøre det best. Ellers tror jeg erfaring knekker Lillesekken, som vil gjøre en dårlig draft. Jeg hadde jo også forventet mer av Wings-sjefen i fjor, fortsetter det i år?

– I forbindelse med OC kan jeg slenge inn en spådom om at picksa til både han og Kenneth inneholder null spillere over 28 år!

Dahlin er altså blant mulige unge gutter å plukke for de to nevnte managerne. Hvor tidlig tror Bolca at svensken går?
– Tipper han går først, men ikke om jeg velger først, sier han lurt.

– Jeg tror heller ikke Dahlin går først. Han går i 2.runde, sier manager Berby. Som ikke har startet forberedelsene til draften ennå.
– Ikke tenkt på det ennå, nei. Velger heller å være litt mer intensiv uka før draften.

Berby har derimot tro på at Torp allerede forbereder seg.
– Og han vil nok gjøre det best i draften. Torp er en slu jævel. Minst tro har jeg på Simon. Grunnen er enkel: Fordi han har nok med hus, kone og barn! Det er i grunn den sære spådommen min også – at Simon glemmer hele draften fordi han er opptatt med toastjernet sitt.

– Neineinei. Ikke Simon som gjør det dårligst i draften. Det blir Sørensen og hans Sebastians Aho som gjør de dårligste plukkene. Så vel spillerne han plukka ifjor, eller?!
– Også kan det jo hende at Eff har gjort leksa si denne sesongen og dermed gjør det best. Mulig Møkasekken klarer å få til noe også, spår Lillesekken.

– Jeg kan også komme med den sære spådommen at Begby ender sist i ligaen! Det jeg ikke tør spå er hvor tidlig Dahlin går i draften vår. Har ikke peiling faktisk, sier han ærlig.

Ærlig er han også når det gjelder egne forberedelser til draft;
– Ingen forberedelser. Har heller ikke titta noe særlig enda, men det skal gjøres noe ærbe etterhvert. Det jeg kan si er at i år er det bare å passe seg. For nå blir Lillesekken til Storesekken!

Føreren sitter og nikker støttende i det Slagskuddet går fra Lillesekken.
– Jeg tror Lillesekken gjør det best i årets draft, siden lykken står den kjekke bi. Lillesekken har blitt usedvanlig flott de siste årene. Snakk om svane! Jon Petter derimot. Han var tåkete før, og nå blir det bare verre. Så JP får dårligst draft, sier manager Swinger.

Hvordan går så egne forberedelser til draftday?
– Er så vidt i gang. Blir ExCeL og full rulle her. Og ut fra forberedelsene og forventningene mine vil jeg si at Dahlin går i første runde – kanskje helt først. Og Nils plukker Troy Brouwer, sier han med et glimt i øyet.

– Nå har jeg vært i dvale et år, men bjørnen er på vei ut av hiet og sulten på lammekjøtt, avslutter han.

– Slapp av folkens, det er nok antageligvis jeg som vil gjøre det svakest i draft. Jeg kommer til å kjøre samme løp som i fjor, finne et draftkit og plukker etter det, sier manager Olseng.
– Forberedelsene mine går jo i å passe barn, flytte og pusse opp, fortsetter han.

Manageren tror faktisk det er Nils som vil gjøre det best i draften, og begrunner det med at det såkalte toget er skærp i alle drafter.

– Jeg kan komme med en spådom slik de andre gutta har gjort også. Min spådom er at Eff gir bort hele laget sitt for å få første plukk i draften, og dermed går Dahlin til Eff som første plukk (i verste fall), sier Olseng og avslutter med følgende;
– GUDAS!

Neste manager er …kort.

– Dahlin går i første runde.
– David plukker best. OC plukker dårligst.
– Forberedelser til draft? Ja.
– Jeg har ingen spådommer for draften.

– Typen over her, altså Sørensen, vil gjøre den dårligste draften. Han kjører ofte en høyrisikoprofil i draft, hvor han får inn noen blinkskudd, men også bommer. I motsatt ende vil vi finne Eff. Han vil gjøre en god draft. Men bøtta – den glipper denne gang også, sier JP.

Som kommer med den sære (og gleeeedelige) spådommen at;
– Foss får førstepicket! *Slagskuddet applauderer og håper det blir sant!*
– Og dermed vil han også få Dahlin, for jeg tror Dahlin går som nummer 1.

– Ellers må jeg bare håpe at arvingen er et naturlig unikum når det kommer til drafting og peker ut rektige spellerær for meg når jeg sitter der og skal plukke, ler JP.

Slagskuddet takker samtlige managere for deltagelse – og ønsker lykke til inn mot draft!

Husk trekning av rekkefølge første runde – live fra Sparta Amfi tirsdag kveld!